El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrimadas exigeix “complir” la suspensió dels diputats
  • CA

 

La presidenta del grup parlamentari de Cs, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest dimecres que les resolucions judicials s’han de “complir” i que no es poden votar al Parlament per “si agraden o no”. La líder de Cs a Catalunya s’ha referit així a la possibilitat que els partits independentistes portin a votació a la cambra la suspensió dels diputats dictada pel jutge Pablo Llarena. Arrimadas ha argumentat que la suspensió “és clara” i que els diputats no poden cobrar, votar ni delegar el vot. Des de Cs han assegurat que si una llei marca que s’ha de suspendre del càrrec a un diputat, “no hi ha reglament del Parlament que pugui passar per sobre”. Pel que fa a la proposta del president del Parlament perquè el lletrat Joan Ridao assumeixi el càrrec de lletrat major, Arrimadas ho ha qualificat d'”escàndol” perquè el candidat va ser secretari general d’ERC. La diputada ha reclamat uns serveis jurídics “imparcials” i ha denunciat que els lletrats que discrepen del procés se’ls “silencia” o “substitueix”.

Després d’una reunió amb el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, aquest dimecres, Arrimadas ha lamentat que aquest no “defensi” el poble de Catalunya sinó que “només defensi el procés”. “El Síndic fa d’escut protector del Govern i fa de silenciador de les barbaritats del procés”, ha assegurat. Així, ha lamentat que Ribó no hagi “dit res” de les “violacions de drets dels diputats del 6 i 7 de setembre” ni de les “violacions de dades personals utilitzades il·legalment per l’1-O”. “No diu res i per això és sord i cec. El Síndic que hauria de defensar els ciutadans de les violacions de drets dels governs, protegeix al Govern quan viola els drets dels ciutadans. No en podem esperar res, no hi ha res a fer”, ha subratllat. 

Pel que fa a la suspensió dels diputats dictada per Llarena, des de Cs s’han preguntat si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, mirarà cap a una altra banda “quan el Parlament no compleixi una sentència judicial”. En aquest sentit, ha ironitzat que els independentistes no poden votar “si els sembla bé una resolució judicial”, perquè sinó també ho podria fer “el PP al Congrés sobre la Gürtel, el PSOE a la Junta d’Andalusia amb els ERE o CiU al Parlament amb el Cas Palau”. Per això, ha conclòs que s’oposaran a que es pugui portar a votació la suspensió dictada per la justícia espanyola. 
 

Durant una roda de premsa al faristol del Parlament, des del partit taronja han criticat els viatges a l’estranger del president de la Generalitat, Quim Torra, i del president del Parlament, Roger Torrent. Per Cs, Sánchez no pot permetre que els independentistes “vagin pel món dient que Espanya és una dictadura o que hi ha presos polítics”. Per això, des de Cs han anunciat que demanaran el cost d’aquests viatges institucionals a l’estranger.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa