Arrimadas diu que Torra ha anat a Madrid com a “cobrador del llaç en nom del separatisme”

La líder de Cs afirma que tant Torra com Sánchez han exclòs de la reunió els "milions de catalans no independentistes"

 

La líder de Cs al Parlament, Inés Arrimadas, ha acusat aquest dilluns Pedro Sánchez i Quim Torra d’haver exclòs de la reunió celebrada a La Moncloa la “majoria social de catalans no independentistes”. Per Arrimadas, que ha batejat Torra com “el cobrador del llaç en nom del separatisme”, aquesta trobada “no és l’operació diàleg, és l’operació ‘mira cap a una altra banda perquè necessito mantenir-me a La Moncloa'”.

 

Arrimadas ha considerat que la trobada ha estat entre “dos socis d’investidura, entre una persona que ha donat un cop d’estat i un govern que ha de defensar milions de ciutadans”. La líder taronja ha dit que Sánchez ha triat com a socis “aquells que volen trencar Espanya” i per això els “absents” de la reunió han estat “els milions de catalans no independentistes, la majoria social no ha estat representada ni per part de Sánchez ni per descomptat per part de Torra, que ni pot ni vol”.

Per Arrimadas “és increïble que el senyor Sánchez s’esforci molt en acontentar el separatisme, i que sigui molt més afable amb aquells que volen trencar Espanya que amb aquells que defensem posicions constitucionalistes”. Arrimadas ha retret que l’actitud de Sánchez “sempre és millor amb aquells que volen trencar Espanya que amb aquells que volem sumar amb els constitucionalistes”, ha insistit.

 

Arrimadas ha lamentat que la valoració de la reunió l’hagi fet la vicepresidenta del govern espanyol i no el mateix Sánchez. “Fa moltes setmanes que no respon a preguntes dels periodistes”, ha indicat la líder de Cs. La cap de l’oposició ha criticat la valoració que ha fet Carmen Calvo perquè “segueixen confonent Catalunya amb el separatisme”. “Tota la valoració que ha fet és com si Catalunya fos el separatisme, encara no s’han adonat que hi ha una majoria social no independentista, que Catalunya està trencada per la meitat i hi ha una meitat que Torra ni pot ni vol representar”, ha afegit.

 

Arrimadas també ha lamentat “la sensació de normalitat respecte el que fa Torra i el seu Govern”. “No és normal el que fa Torra, el que m’estranya molt és que Sánchez no li hagi preguntat perquè manté símbols que exclouen milions de catalans a les institucions”, ha dit Arrimadas. També s’ha preguntat perquè el president espanyol no li ha preguntat a Torra “per què fa un veto al rei i perquè s’ha aprovat aquesta moció que es reafirma en la il·legalitat de la declaració d’independència”.

Nou comentari