Arrimadas demana centralitzar la gestió de l’estat d’alarma a Madrid

La líder de Cs exigeix a Sánchez que "prengui les regnes" i no delegui en les comunitats

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha expressat el seu suport a la declaració de l’estat d’alarma però ha reclamat al govern espanyol que “prengui les regnes” i “no derivi les responsabilitats” a les comunitats autònomes. “És necessari que coordini i assumeixi les seves responsabilitats, que tingui el comandament de la situació i que no delegui a cada comunitat autònoma a fer el que vulgui”, ha exigit en un vídeo penjat al seu compte de Twitter. D’altra banda, ha reclamat un pla de coordinació de recursos i llits d’UCI “perquè és més que probable que entre comunitats calgui cogestionar i compartir recursos” en aquesta segona onada de la covid-19. També ha exigit un pla de rescat per als sectors més afectats.

Arrimadas ha garantit que Ciutadans serà “un partit responsable d’estat” que dona suport a aquesta mesura “per evitar un confinament total com al març” i creu que ja s’haurien d’haver pres mesures contundents fa setmanes.

La líder de Ciutadans ha lamentat que en la roda de premsa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’aquest diumenge al migdia no hagi fet referència a “mesures per ajudar a sectors que s’enfonsaran de nou amb aquestes mesures“. Per això ha demanat que es defineixi de manera immediata un pla de rescat. Finalment, ha animat la ciutadania davant les noves restriccions i els ha emplaçat a “ser forts” per superar la pandèmia.

Nou comentari