Arrimadas demana a Sánchez tornar a controlar els comptes catalans

Recorda que Alemanya no està jutjant "el fons de la qüestió"

 

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que torni a controlar les finances de la Generalitat després de la decisió de la justícia alemanya d’extradir el president Carles Puigdemont per malversació. En una entrevista d’Europa Press, Arrimadas ha sostingut que la presumpta malversació demostra que el govern de Mariano Rajoy va controlar “molt poc” els comptes catalans.

 

L’executiu de Rajoy va intervenir els comptes de la Generalitat en virtut de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, però aquesta intervenció va decaure amb el propi article quan es va formar l’actual Govern. “Potser al govern de Sánchez li podria servir aquesta extradició per part d’Alemanya sobre la malversació per donar-se compte que l’últim que ha de fer és aixecar el control dels comptes de la Generalitat”, ha advertit la portaveu de la formació taronja.

 

Arrimadas atribueix l’aixecament del control de les finances de l’Administració catalana a “una cessió de Sánchez al separatisme que només s’explica per la seva necessitat de quedar-se a La Moncloa costi el que costi”, i assegura que no té cap sentit polític ni financer no sotmetre a control els moviments econòmics de la Generalitat.

Per a la líder de l’oposició a Catalunya, la decisió de l’extradició de la justícia Alemanya és una bona notícia perquè Puigdemont “haurà de donar la cara per haver-se gastat milions d’euros a donar un cop contra la democràcia”. A més, “es reafirma que ningú a Europa compra la mentida que aquí hi hagi presos polítics, que siguin perseguits per les seves idees”, ha afirmat, i ha demanat respecte per les decisions dels jutges, ja siguin alemanys o espanyols.

Sobre les veus que asseguren que amb la decisió d’extradir-lo per malversació s’està descartant que hagi incorregut en un delicte de rebel·lió, Arrimadas ha exigit “no confondre el personal”. “No s’està jutjant el fons de la qüestió, (la justícia alemanya) no pot decidir que no s’ha comès rebel·lió a Espanya. El que està dient és que l’extradició s’aprova per un delicte de malversació”, ha incidit.

 

També ha criticat que els partits independentistes diguin, d’una banda, que el jutge alemany no reconeix la rebel·lió perquè no l’extradita per això i, per un altre, que no ha comès malversació encara que la justícia alemanya sí que el vulgui extraditar per aquest delicte. “Qui jutja per rebel·lió, sedició i malversació és la justícia espanyola i com acceptem les resolucions d’Alemanya cal acceptar les d’aquí”, ha resolt.

Nou comentari