El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrimadas busca una coalició per fer sobreviure Cs a Catalunya
  • CA

La portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, ha defensat aquest diumenge “obrir el debat” per fer possible un “acord transversal constitucionalista” amb Cs al capdavant per “frenar el separatisme” a les properes eleccions al Parlament. En un acte amb militants a l’Hospitalet de Llobregat, Arrimadas ha dit que cal treballar per aconseguir que el constitucionalisme no vagi “dividit” als comicis catalans, que s’aconsegueixin el màxim d’escons i no es perdin vots. La líder de la formació liberal ha assegurat que cal fer “ponts i aliances” en situacions “extraordinàries”, tot mantenint cada espai polític. Pel que fa al congrés intern, ha dit que només encapçalarà la direcció de Cs amb la seva candidatura perquè vol “coherència” i que no sigui una formació amb “disset barons”.

La líder de la formació ha iniciat la intervenció reclamant que, siguin quan siguin les eleccions catalanes, “ningú es quedi a casa” i ha lloat la trajectòria de Ciutadans. “Qui hauria dit que Cs arribaria tan lluny”, ha apuntat. L’exdiputada del Parlament ha dit que no es podia imaginar una altra legislatura amb JxCat i ERC al Govern. “Quantes empreses marxaran?“, s’ha preguntat, en cas que torni a governar l’independentisme. Ha dit que cal ser “forts” al mateix temps que no es perdi “cap vot constitucionalista”.

Per fer-ho possible, ha parlat de l’aliança política transversal del constitucionalisme. “Hem d’anar units a les urnes. No només a Catalunya, també a Galícia i al País Basc”, ha subratllat. Ha reclamat que a les eleccions en els tres territoris que són una “greu amenaça”, es pugui trobar una fórmula perquè no es perdi ni un vot constitucionalista. “Una fórmula del centre cap els costats”, ha detallat.

Arrimadas ha pressionat la gestora de la formació en avisar que no es podia afrontar l’aposta per Catalunya Suma després del congrés. “Hem de tenir un pla de contingència per fer ara”, ha apuntat. Ha concretat que l’aliança ha de ser a partir de candidatures “transversals” i amb la societat civil.

“Alguns volen començar la nova etapa amb atacs, amb desassossec”, ha criticat en una al·lusió als militants crítics amb la candidatura d’Arrimadas a liderar el partit. “Hem de començar amb il·lusió, esperança i mirant al futur. Aprenent dels errors estarem units”, ha manifestat. Arrimadas ha dit que Cs ha de ser una alternativa “moderada i de centre“. “Estem farts de la polarització, de les trinxeres. Volem transversalitat i moderació”, ha apuntat. “Som l’únic partit d’Espanya del centre, liberal i progressista”, ha resumit.

En clau interna, ha promès obrir una àrea específica de participació i mobilització de la militància, crear una oficina de l’afiliat amb accés a la informació i mecanismes del partit i a debatre les qüestions polítiques importants amb la direcció del partit. Ha parlat de més mecanismes per “passar comptes amb la militància”.

Finalment, ha avisat que altres candidatures que es presenten per dirigir Cs prometen “l’impossible”, de situar Arrimadas a la direcció. En aquest punt, ha dit que ella no liderarà un Cs amb “amb 17 barons i 17 PSC”. “Si es decideix una altra candidatura amb una altra presidència, jo ho respectaré però no ho encapçalaré”, ha concretat. Ha alertat que en el congrés s’hi “juguen molt”: tenir nous equips, nous estatuts i una nova estratègia. Ha dit que si se l’escull a ella, cometrà errors però que sempre pensarà en els “interessos generals del país”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa