Arrimadas acusa Sánchez de mirar a un altre costat mentre l’independentisme “se salta la legalitat”

La líder delpartit taronja demana que la política penitenciària no sigui "objecte de negociació"

 

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha acusat aquest dimarts el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de mirar cap a un altre costat mentre els partits independentistes i el Govern “es tornen a saltar la legalitat”. En roda de premsa, ha alertat que el Parlament hagi tramitat la moció de la CUP, que demana ratificar la resolució independentista del 9 de novembre de 2015 que el TC va suspendre, per la qual cosa creu que és repetir “els mateixos errors”.

 

Considera que la Mesa del Parlament i el seu president, Roger Torrent, volen repetir el que va fer l’expresidenta Carme Forcadell per “situar el Parlament fora de la legalitat”, i que, al seu judici, Sánchez no està evitant. “La seva operació no és l’operació diàleg. És l’operació mirar per a un altre costat mentre els separatistes tornen a fer el mateix al Parlament i tornen a violar els drets de milions de catalans”, ha recriminat.

Arrimadas ha lamentat que a més el Govern ha iniciat els tràmits perquè el president Carles Puigdemont disposi de les prerrogatives dels expresidents, que ella creu que no hauria de rebre per estar processat i a l’estranger.

 

“En quin país un senyor que ha donat un cop d’estat i ha fugit de la justícia segueix cobrant com a diputat, demana les dietes per venir al Parlament i damunt demana que li paguin un quiosquet a mesura?”, ha qüestionat. I ha reclamat que els diputats processats pel procés independentista siguin inhabilitats, ja que afirma que hi ha una resolució ferma del Tribunal Suprem però que “el Parlament torna a passar olímpicament”.

De la mateixa manera, ha sostingut que l’acostament dels presos sobiranistes a presons catalanes és un “pagament” de Sánchez als independentistes per recolzar la moció de censura que el va investir president.

 

Ha advertit que “la política penitenciària no pot ser mai objecte de negociació política per arribar a Moncloa” i ha demanat que es base en criteris tècnics, no polítics.

 

“Que no s’equivoqui el senyor Sánchez. No hi ha lleialtat del Govern a la resta d’Espanya. L’única lleialtat que hi ha és la de Sánchez al separatisme”, ha afegit.

Nou comentari