El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arran boicoteja un acte d’Aragonès per protestar contra els Jocs d’Hivern

Uns militants d’Arran han aturat aquest divendres un discurs que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, pronunciava a la Trobada Empresarial del Pirineu. Han entrat a la sala i han cridat que el cap del Govern “es fa dir ecologista” alhora que vol organitzar “uns Jocs Olímpics d’Hivern en un moment d’emergència climàtica“. “Els informes de la Generalitat diuen que d’aquí 15 o 20 anys no hi haurà neu”, ha bramat aquest manifestant, que subjectava una pancarta que demana l’aturada d’aquest projecte.

La Trobada Empresarial al Pirineu se celebra aquest 28 i 29 d’octubre a la Seu d’Urgell, i hi participen el cap del Govern, Pere Aragonès, el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre. En la jornada en la qual participa Pere Aragonès també està previst que també hi vingui l’emprenedor belga i expert en economia blava Gunter Pauli i el catedràtic d’Economia d’IESE Business School Jordi Gual.

Aquests fets han tingut lloc unes hores després que es publiqués una entrevista d’ETB al president de la Generalitat, Pere Aragonès. En aquella conversa amb la televisió basca, el cap del Govern ha assenyalat que blindar el català a la nova llei de l’audiovisual és bàsic si el govern espanyol vol que Esquerra Republicana de Catalunya no presenti una esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).

Aragonès ha assegurat que la llengua catalana és una qüestió sobre la qual no es pot “frivolitzar”, ja que és un tema “fonamental per la societat catalana”. El també coordinador nacional del partit ha assegurat que la negociació d’aquests pressupostos pot ser “un incentiu” perquè avanci la taula de diàleg. En aquest sentit, ha dit que són dues negociacions que han d’anar “en paral·lel. Durant l’entrevista, Aragonès ha manifestat que el govern espanyol hauria de demostrar que té un compromís per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Porcs traïdors a octubre 29, 2021 | 14:26
  Porcs traïdors octubre 29, 2021 | 14:26
  Ho fan per la merdeta dels jocs olimpics, i no el sabotegen per ser un atonomista venut de Vichy? Aquests rares vegades encerten.
  • Icona del comentari de: No ho poden fer... a octubre 30, 2021 | 06:17
   No ho poden fer... octubre 30, 2021 | 06:17
   El venut autonomista que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat està a Waterloo...
 2. Icona del comentari de: lleida a octubre 29, 2021 | 18:33
  lleida octubre 29, 2021 | 18:33
  el canvi climàtic es quelcom de més serios del que molts polítics de mirada curta i empresaris avariciosos es pensen.
 3. Icona del comentari de: ciutadà a octubre 30, 2021 | 06:47
  ciutadà octubre 30, 2021 | 06:47
  No us hi amoïneu; el canvi climàtic els farà -per manca de neu- inviables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa