Argimon recorda que moure’s per anar a mítings és un dret protegit

El secretari de Salut Pública celebra que els partits recomanin seguir-los per 'streaming'

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha felicitat aquest dimecres “la majoria de partits polítics” que han dit que recomanaran fer mítings només perquè hi vagi gent del municipi i la resta que els segueixi per ‘streaming’. Ara bé, Argimon ha estat clar en la defensa de drets que no es poden negar i que l’estat d’alarma no els anul·la: “El que no es pot és limitar el dret de participació política, com no es pot limitar el dret de culte o manifestació”.

D’ençà que ahir la portaveu del Govern va explicar que anar a mítings estava permès malgrat el confinament municipal, s’ha generat una polèmica, sobretot entre els sectors més afectats per les mesures restrictives que ho veuen injust.

D’altra banda, Argimon ha dit que el 14-F s’haurà de respectar el dret a vot de totes les persones sigui quin sigui el seu estat serològic. Així doncs, tot i que les persones positives i els contactes directes han d’estar en quarantena, no se’ls pot impedir que vagin a votar si així ho volen. “No és la millor opció que surtin”, ha advertit el secretari de Salut Pública.

Comentaris

  Anònim 27/01/2021 6:02 pm
  Ni q els paguin ? ? No crec , estem farts d veure autocars d.altres llocs plens d gentola als mitings , fa anys
  Orni 27/01/2021 6:01 pm
  Jo tinc dret a fotre un jec d.hosties amb la mà oberta , no et fot !!
  Jg 27/01/2021 5:11 pm
  es un derecho protegido pero es recomendable Dr argimon?
   Eric 27/01/2021 5:49 pm
   També és un dret tenir una vivenda digne i cada dia augmenten els desnonaments
  Eulàlia Ciutadella 27/01/2021 5:03 pm
  Quina empanada amb el tema drets. El primer dret és la vida. El personal mèdic està esverat. El perill justificava l'ajornament.... I ara volen que anem a votar????? NO S'HA D'ANAR A VOTAR. Que votin els jutges, els manipuladors de la JEC i la mare que els va parir, però la gent normal, No! Ni per correus, el vot per correus s'ha demostrat que no és d'allò més fiable. Farts de que la inquisitoria Ñ interfereixi en les eleccions catalanes. scatalans.
  J 27/01/2021 1:44 pm
  Es el final.
   . 27/01/2021 3:19 pm
   ...de la sobirania espanyola del nostre país.
  Vicenç Ramoneda 27/01/2021 1:28 pm
  França ajorna unes eleccions tot i tenir millors dades que Catalunya.
   Jan-Pol Gaiter 27/01/2021 3:27 pm
   Explica-ho a la justícia espanyola, que en el cas català hi veu "interès públic intens". Un justícia espanyola que ho barreja tot ja que veure-hi "interès intens" és una apreciació objectiva i política. Curiosament el poder judicial no hi va veure "interès públic intens" en la celebració del referèndum de l'1 d'octubre del 2017, ans al contrari l'estat espanyol va decidir enviar les forces d'ocupació a fer mal als col·legis electorals.
  Ganxò 27/01/2021 1:21 pm
  Si ho he entès be, em sembla que tots plegats s'han begut l'enteniment. I... pregunto: On hi ha més aforament de gent, a un míting o en un bar o restaurant ?. Això dels drets cada u ho assimila a la seva conveniència . O sigui tocar el voraviu als restauradors i bars si. Per anar a escoltar promeses i rucades que al cap de ball no en compliran cap no. Vinga ja .Una solució seria fer mítings per la radio i tv. tots a casa i es diria el mateix. Això si, no sentirien com els seus incondicionals els aplaudeixen amb la orelles.
  Pepe 27/01/2021 1:16 pm
  Quasi ningú va ja als mítings a fer de traca ni que els paguin i menys ara, saben que primer és la vida que escoltar un polític. No giren rodó si és això el que pensen.
   Anònim 27/01/2021 5:59 pm
   Ni q els paguin ? ? No crec , estem farts d veure autocars d.altres llocs plens d gentola als mitings , fa anys
  Gonzalo 27/01/2021 1:00 pm
  Pues nada.... Un listado de todos los mítines de todos los partidos políticos, y a hacer turismo por toda Cataluña!!!!! Ole, ole!!!! Adiós confinamiento!!!!!!
   Gecko 27/01/2021 1:42 pm
   Aquest paio està molt sonat. És clar els fatxes no sabem que son els drets fonamentals i doncs ignoren que el seu propi estat té regulat, que malgrat hi hagués un lockout total, les manifestacions, eleccions i actes electorals s'han de poder celebrar. A sobre a l'origen de tots aquests embolics i malentesos hi ha el poder judicial espanyol, el qual diu sempre que "el estado de derecho lo fija la unidad de Espana" i que veuen "una intensa necesidad pública" de fer elccions...

Nou comentari