Argimon recomana que la majoria de gent voti per correu el 14-F

El secretari de Salut Pública constata que votar el president del Barça no és un dret fonamental

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha recomanat aquest divendres que la majoria de gent voti per correu en les eleccions del 14-F i que s’allargui el termini per fer-ho més enllà del 4 de febrer. En declaracions a Ser Catalunya, Argimon ha apuntat que en una pandèmia no es pot només posar el focus en els sanitaris, sinó que “tothom s’ha d’arremangar una mica“, en referència als funcionaris de Correus. També ha recordat que no és la seva feina decidir si s’ajornen o no les eleccions, i ha indicat que si li demanen parer el donarà, però primer ha de conèixer com s’organitzen els comicis. Pel que fa a les eleccions del Barça, ha indicat que això, a diferència del 14-F, no és cap dret fonamental.

Argimon ha apuntat que entre el 29 de desembre i el 4 de gener es van detectar 19.000 positius, que tenen els seus contactes estrets. Tota aquesta gent, ha dit, s’ha de quedar a casa per una qüestió de salut pública, i s’han de trobar mecanismes perquè es pugui votar “amb la mínima necessitat de sortir al carrer“.

Avala tornar a les escoles dilluns

Argimon ha avalat el retorn als centres educatius el proper dilluns. “Espero que sí“, ha respost a la pregunta de SERCat sobre si obriran portes. “Hem d’intentar-ho i si d’aquí tres setmanes no podem, replegarem“, ha afegit. En aquest sentit, ha reconegut que si les coses es compliquen, cosa que ha afirmat que no es pot descartar, s’hauran de prendre “les mesures que s’hagin de prendre”. El secretari ha afegit que les mateixes veus que ara demanen no tornar hi eren al setembre. “Si haguéssim fet cas, no haguéssim obert les escoles“, ha manifestat. Ha afirmat també que la incidència actual és “molt alta” però no s’ha arribat a les xifres de la segona onada, quan els centres van estar oberts.

Comentaris

  "Qui garanteix que no fessin una tupinada de manual?" 08/01/2021 9:52 pm
  Donde esté un buen butifarrendum, que se quite lo demás...
  Ramon 08/01/2021 6:05 pm
  La nit electoral sí que provocarà tristor, si guanya ERC! Però al tema, si guanya ERC hi haurà hagut frau en el vot per correu (les proporcions dels sacs apareguts a les tantes de la matinada sense interventors seran un impossible estadístic). No sé si el frau serà determinant.
  .... 08/01/2021 4:36 pm
  Clar, si es pensa en la salut, el vot per correu és millor. Però Ñ tindria al seu abast durant uns dies els vots emesos . Qui garanteix que no fessin una tupinada de manual?

Nou comentari