Argimon preveu ampliar al 100% l’aforament de la cultura en 2 setmanes

El conseller de Salut "no contempla la possibilitat de no disposar" dels diners que els pressupostos contemplen pel Departament

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest divendres que calcula que el sector de la cultura pugui tornar a un aforament del 100% en menys de dues setmanes. Ho ha afirmat en una entrevista als Matins de TV3, en la qual també ha calculat que el passaport Covid no té per què ser necessari en cap altra activitat que l’oci nocturn, després que aquest dijous les discoteques reobrissin sota la condició de presentar un document que acredités que la persona no estava contagiada amb el coronavirus. Per altra banda, ha assegurat que ell “no contempla” un escenari en el qual el Parlament no aprovi uns pressupostos que contemplen 5.000 milions d’euros per al Departament de Salut. Preguntat per si això implicaria la seva dimissió, ho ha negat.

Argimon també ha explicat que la mascareta s’haurà de dur durant més temps, encara que els indicadors de la pandèmia assenyalin que el virus ja va de caiguda. Ha dit que el tapaboques seguirà sent necessari durant més temps quan la gent es trobi en un interior, o fins i tot en exteriors si hi ha un grup de diverses persones. Sí que ha dit que la intenció del Govern és anar retirant mica en mica la mascareta del nostre dia a dia, i ha reconegut que l’escola és una prioritat per a l’executiu de Pere Aragonès per ser dels primers espais a retirar-la. Ha explicat que la mesura es faria per motius pedagògics. Sí que ha dit, en canvi, que la mascareta és necessària si es va a veure un partit de futbol, encara que sigui a l’aire lliure.

Sobre l’oci nocturn i les mascaretes, Argimon ha volgut traslladar tranquil·litat pel que fa a l’aplicació que controla qui pot entrar i qui no a la discoteca. Ha explicat que aquesta aplicació serveix perquè la discoteca sàpiga si el document o Codi QR que s’entrega al personal de seguretat no ha estat falsificat, i ha dit que encara que no hi hagi cobertura en un espai, el sistema d’ensenyar una prova segueix sent segur.

Nou comentari