El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon acusa els polítics de fer “pati de col·legi” amb la pandèmia
  • CA

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha acusat aquest dilluns la classe política de fer “pati de col·legi” amb la pandèmia. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha recordat que “una pandèmia s’ha d’abordar des de criteris tècnics”. “Després ve la polítiva i els polítics banalitzen la política”; ha dit. Preguntat per si Catalunya està preparada per gestionar una situació similar a la de Madrid, el secretari de Salut Pública ha dit que sí, però ha afirmat que s’estrà treballant per no arribar-hi. “Treballem per no arribar a una segona onada estil Madrid, i això és molt complicat; si arriba, podem aguantar però no hi hem d’arribar per poder donar resposta al que no és Covid-19”, ha dit.

Argimon també ha explicat que veu la vaga a l’atenció primària convocada pel sindicat Metges de Catalunya per la setmana que ve “absolutament inoportuna” per la situació de pandèmia. Ha admès que l’atenció primària necessita una “transformació” però ha rebutjat parlar de “maltractament”, com sosté el sindicat, i si bé ha assegurat que estan oberts al diàleg al voltant d’una mesa sectorial, no s’ha mostrat disposat a negociar davant d’una amenaça de vaga. Argimon ha reconegut que, en el desconfinament -encara no havia estat nomenat secretari de Salut Publica-, no hi havia “un sistema de rastreig suficient i potent, engreixat”.

Per altra banda, Argimon ha agraït l’esforç dels alumnes i dels professores i altres professionals del món educatiu a les escoles. Ha explicat que les xifres de rebrots que estana apreixent aquests dies als centres educatius són les que esperaven. “El comportament és excel·lent“, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa