El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès, sobre l’informe del Consell d’Europa: “La repressió no troba suports fora de l’Estat”
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha valorat aquest divendres el dictamen del Comitè d’Afers Legals del Consell d’Europa i ha manifestat que “la repressió contra l’independentisme no troba suports fora de l’Estat“. Aragonès ha expressat des de Tarragona que les institucions estatals “caldria que llegissin amb molta atenció” l’informe comunitari que, pel president, “insta” l’Estat a buscar una “solució política basada en el vot de la ciutadania“. El cap de l’executiu català ha participat en l’assemblea general de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i ha posat en valor la “força transformadora del municipalisme” per assolir la República.

Aragonès ha manifestat que “en les properes setmanes” des del Govern treballaran per promoure un acord nacional per l’amnistia i l’autodeterminació. Dos elements que han de ser “l’agenda política per resoldre, sense més demora, el conflicte polític de Catalunya”. “Cal que l’Estat accepti una realitat que ha negat: que només afrontant amb valentia política des d’un clar compromís democràtic es podrà resoldre el conflicte polític que tenim”, ha assenyalat. I ha pronosticat. “Cal abandonar la repressió i s’ha de parlar, dialogar i finalment votar. Això acabarà amb la ciutadania votant“.

En aquesta línia, ha expressat que “la immensa majoria de la població catalana vol que s’acabi amb la repressió” i ha defensat la voluntat majoritària d’un referèndum. “Escòcia ho tornarà a fer i nosaltres també hi volem ser”, ha exclamat. Així, ha instat el govern espanyol a que actuï com ho va fer el Regne Unit el 2014 quan el poble escocès va decidir a les urnes. “Que l’Estat s’atreveixi a guanyar a les urnes i no en altres àmbits el seu projecte polític“, alhora que ha reclamat que faci “una proposta política” per convèncer la població.

Defensa del municipalisme

En diversos moments del seu discurs, Aragonès ha lloat la “força transformadora del municipalisme”. “Ara fa 90 anys la República va començar a caminar gràcies als ajuntaments. La nova República que ja estem construint també serà gràcies als ajuntaments”, ha expressat. A més, ha agraït “el compromís” dels alcaldes que van permetre la celebració del referèndum de l’1-O, malgrat les nombroses causes judicials que s’han obert. En aquest punt, ha reiterat la seva defensa de l’amnistia com a “solució general de caràcter polític”. 

Finalment, ha fet una crida a sortir de la crisi de la mà amb els consistoris: “Som més forts com a societat quan fem més fort allò que compartim. Quan tot trontollava el que ens ha aguantat és allò públic”, ha indicat, i ha reclamat enfortir les polítiques de l’Estat del benestar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Herror a juny 04, 2021 | 15:43
    Herror juny 04, 2021 | 15:43
    Vostè i el seu partit rec9lzen els qui avalen i 0ractiquen la repressió. Traidors.
  2. Icona del comentari de: Vendetta a juny 04, 2021 | 15:55
    Vendetta juny 04, 2021 | 15:55
    Perke aket botifler sempra va de genolls?.
  3. Icona del comentari de: Baldiret et a juny 04, 2021 | 16:49
    Baldiret et juny 04, 2021 | 16:49
    Sabeu on para el "foteta guay" de la casa en Quico. Trobo a faltar una crònica intel·ligent de les últimes novetats que en han arribat d'Europa.
  4. Icona del comentari de: Gonzalo a juny 05, 2021 | 05:35
    Gonzalo juny 05, 2021 | 05:35
    Según ese mismo órgano europeo, cualquier referéndum de secesión debe de ser de acuerdo a la ley constitucional. Pero esa parte, no la queréis leer, verdad, laZisnaZis?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa