El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès sobre la petició de Puigdemont com a expresident: “Ho tindrà”
  • CA

 

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha dit no conèixer els detalls de la sol·licitud de Carles Puigdemont per reclamar els drets que li corresponen com a expresident de la Generalitat, però ha assegurat que, si els ha demanat, disposarà d’ells. “Ho permet la llei, que és molt clara. I com ho preveu la llei, ho tindrà. És el que correspon a tots els expresidents”, ha resolt en una entrevista aquest dilluns de TV3 sobre la petició de tenir un despatx propi, personal al seu servei, cotxe oficial i seguretat, encara que no demana el sou.

Aragonès també ha rebutjat que la Generalitat mantingui un diàleg amb Moncloa que no inclogui el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. El president adjunt d’Esquerra Republicana ha avisat el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, que “el tema és la sobirania” i que “s’estarà equivocant” si es nega a tenir en compte que una part de la societat catalana no se sent representada per l’Estat espanyol.

 

Aragonès també ha parlat sobre el nou mot incorporat en el vocabulari independentista: “finestra d’oportunitat“. Sobre aquest concepte, ha explicat que “ara mateix tenim un mur”, en referència a un Estat espanyol “en forma de repressió”, i que “ERC pot ser allò que permeti obrir finestres en aquest mur“. En aquesta línia, el vicepresident de la Generalitat ha insistit a eixamplar la base per tenir “més força”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa