Aragonès: “Si hem de sacsejar el país, el primer que hem de fer és sacsejar el Govern”

El president de la Generalitat promet governar per a tothom "sense exclusió"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que ha fet una “sacsejada” al Govern. “És imprescindible que l’estructura del Govern respongui a les necessitats del país. Si hem de sacsejar el país, el primer que hem de fer és sacsejar el Govern”, ha argumentat en la seva compareixença al ple del Parlament per explicar l’estructura del nou executiu. Aragonès ha promès governar per a tothom “sense cap exclusió” i ha posat en valor “el treball d’equip“. Es tracta, segons el president, d’obrir una “nova etapa” per superar la crisi de la covid, transformar el model productiu i abordar la urgent resolució del conflicte polític amb l’Estat. En aquest sentit, ha refermat que defensarà “a tot arreu” l’amnistia i l’autodeterminació.

He format un govern independentista i de progrés que governarà per a tothom sense cap mena d’exclusió, sense cap privilegi ni discriminació. Tenint sempre present la pluralitat i diversitat que existeix a la societat catalana i que està representada al Parlament. No som un govern de coalició, som el govern del país, som el govern de Catalunya”, ha defensat.

Pel que fa als pressupostos que es treballaran des del Departament d’Economia liderat per Jaume Giró, el president ha dit que seran en un “nou context de superació de la crisi” i amb el principal objectiu de millorar de forma inequívoca la vida de la ciutadania. “Volem un gran acord al voltant del proper pressupost“, ha afegit sense concretar si seran els comptes per al 2021 o ja seran directament els del 2022.

Aragonès ha desgranat els principals objectius de cada departament. Pel que fa a Salut, departament encapçalat per Josep Maria Argimon, ha destacat que s’ha de pensar en el país “postcovid” sense deixar d’atendre el futur del sistema sanitari. En relació al departament d’Empresa de Roger Torrent, Aragonès ha posat l’accent en la transformació del model productiu per generar “benestar i prosperitat“. 

Sobre la gestió de la seguretat, ha defensat que cal abordar com s’actualitza el model des d’una “perspectiva humana” i ha afegit que amb Joan Ignasi Elena al capdavant s’afrontarà aquest debat de forma “pausada, decidida i ferma”. Del Departament de Presidència ha destacat que Laura Vilagrà haurà d’assegurar la “transversalitat de les polítiques” i ha posat en valor el paper determinat del conseller d’Economia, Jaume Giró, per “alçar i transformar” el sistema econòmic per fer-lo “més just”.

A nivell social, segons Aragonès, el primer compromís és l’erradicació de les desigualtats de gènere i violències masclistes a través de la conselleria d’Igualtats i Feminismes. “Estic segur que la consellera Tània Verge farà l’enorme sacsejada que necessitem per deixar enrere el patriarcat“, ha assegurat.

En educació, Aragonès ha posat l’accent en aprofitar el context postcovid per fer un “pas endavant” i ha afirmat que no es tornarà a l’escola que hi havia abans de la pandèmia. I en relació al renovat departament d’Acció Climàtica, Agricultura i Agenda Rural ha avisat que és hora de prendre decisions. “El canvi climàtic no espera, nosaltres tampoc ho podem fer“, ha conclòs.

Pel que fa a l’àmbit cultural ha insistit en el compromís de millorar el finançament i ha apostat per una transformació del sector audiovisual i per “fer progressar de nou i amb tota la força” la llengua catalana. Finalment, en relació al Departament de Justícia ha lamentat que “la lentitud judicial acaba implicant injustícia“.

Comentaris

  Lluït 02/06/2021 10:46 pm
  Sacsejar no vol dir saquejar, eh? Els que no es mullen només sacsegen de boquilla.
  Aragones al reciclatge.155 02/06/2021 5:35 pm
  Aragones plega ja, franquista. Si el govern es per tots no calen partits diferents, franquista. FORA JA AQUEST ANALFABET
  VOLEM UN PRESIDENT, NO UN ANALFABET DE VOX.ERC, quin torrat catolic indigne 02/06/2021 5:33 pm
  Si governes per Vox no gobernes per mi, franquista, totalitari, caudillin de pacotilla. QUINES ANIMALAD3S QUE DIU EL RUC DE VOX.ERC
  Impossible Gobernar per tots, no es pot, mentiu. 02/06/2021 4:54 pm
  Dons anem malament, es impossible gobernar per tothom, no es pot fer, ni aqui, ni enlloc, per tant, s'ha de gobernar primer per la majoria, que som els que t'hem escollit, i despres, per la resta, i a vox, cs, i pp, ni el bon dia,
  Ramon 02/06/2021 4:04 pm
  Algú hauria d'advertir el trujo de l'articulista que a veure si es treu la cera de les orelles. El pla d'ERC no és "sacsejar" sinó "saquejar" el país.
  Ton 02/06/2021 3:58 pm
  Aragonés, avui si que puc dir que ets un simple "corre va y dile del Gobierno Escañol" Un simple i pobre beneit a les ordres d'un fantasma Español, anomenat Pedro Sántxé i para de contar. A sobre estàs a favor, de aniquilar tots els terrenys que formen els aiguamolls del Prat per millorar l'aeroport del Prat. Et tindria de caure la cara de vergonya, inepte. A partir d'avui, si que puc dir, que la Generalitat de Catalunya, està representada per un nefast President.
  fideli 02/06/2021 3:21 pm
  què diu l'encarregat de magatzem?

Nou comentari