Aragonès dona per fet que Sánchez serà a la taula de diàleg

El president de la Generalitat diu que el referèndum "és útil pels independentistes i no independentistes"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dilluns que ell “no concebria” que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no fos present a la taula de diàleg. En una entrevista a Els Matins, de TV3, ha assegurat que el Govern no ha rebut cap indici per part de la Moncloa que el president espanyol no vulgui o no pugui assistir en aquesta primera reunió per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya. “Si ens creiem que això ha de servir per resoldre el conflicte, hi hem de ser tots“, ha dit Aragonès.

Per altra banda, Aragonès ha insistit en la seva confiança per arribar a un tipus d’acord sobre un referèndum d’autodeterminació. “És una mesura útil per als independentistes i per als no independentistes“, ha afirmat, a més de fer una comparació amb el Regne Unit, que recentment s’ha mostrat partidari de celebrar un nou referèndum a Escòcia si es demostra que el 60% dels escocesos estan a favor de celebrar aquesta consulta.

El president de la Generalitat ha avisat al president espanyol que, si no compleix l’acord d’investidura entre PSOE i ERC -que fixava el compromís per resoldre el conflicte en la taula de diàleg-, “tot saltarà pels aires“. Aragonès també ha augurat que Catalunya haurà votat la resolució del conflicte polític abans del 2030 i que, per tant, el país podrà presentar-se amb la seva pròpia bandera als Jocs Olímpics d’Hivern d’aquest any. 

Aragonès ha reconegut que totes les negociacions que tindran lloc en aquesta taula de diàleg “seran complexes” i que “serà difícil començar amb bon peu”. Ha dit, però, que el més important és “que la taula s’inicï”, i ha assegurat que la primera trobada que ja es va produir no es pot contemplar com una primera trobada perquè es va veure aturada per culpa de la pandèmia. Sobre quan es produirà la primera reunió, Aragonès ha dit que les “dates ballen” per culpa de la seva agenda i la de Sánchez.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 30/08/2021 10:02 am
  Milhaus no engañes más a los grocñordos de débiles mentes porque no va a haber referéndum y lo sabéis. Conformate con lo que tienes y gracias, no vaya a ser que encima no tengáis ni autonomía que os creéis que teneis algo por poneros nombres rimbombantes en la instituciones y cargos y no sois más que una región más del reino de España. Tontos que sois tontos hasta el mediodía y por la tarde también.
   Hiperventilat 31/08/2021 8:21 am
   A Abu Dhabi a menjar '' rabo real"
  Joan de l'Ós 30/08/2021 11:00 am
  Ai, pobre president nostre, i encara no ho sap ? Encara els del PSOE el fan ballar amb això ? Si en són d'hàbils per fugir d'estudi i mostrar menyspreu i desinterès... i encara el d'ERC els fa la cort, i després del que ha dit l'Illa muts. El nostre president no li hauria de demanar una esmena immediata i la dimissió per legitimar el franquisme? Farà res ? Callarà? Mentrestant ens entretindran amb si ve o va el Sánchez i resultarà que la gran concessió serà presentar-s'hi! No parlarem de com fer el referèndum i l'amnistia, això ni somiar-ho. Qui és el panoli que s'ho creu ?
   Si noi, 30/08/2021 10:03 pm
   els corruptgents ajudeu força, com PP, VOX i Colon'os esteu en contra de la taula de diàleg, sense oferir cap alternativa millor que seure i parlar. Després d'haver estat 10 anys processant cap enlloc, boicotejeu 2 anys per parlar???
  Angelblau 30/08/2021 11:51 am
  Fa feredat com han arribat a arrossegar el nostre País aquest vividors de ER.
  Angelblau 30/08/2021 11:57 am
  Junqueras, Rufian i Aragonès grans col·laboracionistes dels "con Franco se vivia mejor".
  Peret quina cosa mes ridícula, doneu.li el bibero al ninot 30/08/2021 2:05 pm
  Peret, a la mesita dels idiotes d'erc, posa't els dodotis, tontet!
  Tano 30/08/2021 5:48 pm
  Ni fart de "tinto"· T'ho creus.
  Miren 30/08/2021 6:27 pm
  Qui va començar a debilitar l'independentisme va ser tot just ERC, que va triar com a socis preferents els Comuns i la CUP i també part del PSC, abans que Junts. No oblidem les travetes a Puigdemont i a Quim Torra. Tot el que diu ara la Sra. Vilalta ja ho va dir el juliol, cap novetat. El que no s'havia dit encara és que l'acord -Estat/Generalitat- pot saltar pels aires. Això no s'ho creu ningú i menys el govern espanyol, per ells ja no hi ha problema. Segons un article de Político" Sánchez ha encarrilat el problema català". A Sánchez "el nou líder de l'esquerra europea" només li faltava llegir això per creure's el millor de tots. I sap, a més, que no li posarem difícil, que faci el que faci ho acceptarem. Almenys fins a l'espera d'un nou mandat.
   Per Miren la mentidera 31/08/2021 9:57 am
   Tan Fuigprlmón com el pallasso Torra van ser Presidents (poc honorables però presidents) gràcies al vot d'ERC. Ni un ni l'altre van avançar gens cap a la independència, ans al contrari, l'un suspengué la DUI en segons i fugir deixant-ho tot enmerdat, l'altre va jugar amb pancartetes i sempre acabava obeint als jutges, també va finiquitar la legislatura però no va convocar eleccions. 10 anys prUcessant cap enlloc amb els corruptgents que boicotejan la taula de diàleg però no ofereixen cap alternativa millor, com VOX, PP i Colon'os...
  Miren 30/08/2021 8:25 pm
  Qui va començar a debilitar l'independentisme va ser tot just ERC, que va triar com a socis preferents els Comuns i la CUP i també part del PSC, abans que Junts. No oblidem les travetes a Puigdemont i a Quim Torra. Tot el que diu ara la Sra. Vilalta ja ho va dir el juliol, cap novetat. El que no s'havia dit encara és que l'acord -Estat/Generalitat- pot saltar pels aires. Això no s'ho creu ningú i menys el govern espanyol, per ells ja no hi ha problema. Segons un article de Político" Sánchez ha encarrilat el problema català". A Sánchez "el nou líder de l'esquerra europea" només li faltava llegir això per creure's el millor de tots. I sap, a més, que no li posarem difícil, que faci el que faci ho acceptarem. Almenys fins a l'espera d'un nou mandat. Censura selectiva?
  CIRIL 30/08/2021 8:51 pm
  Peret, no us oblideu d'anar amb el ciri a la mà; A no, perdona, que sempre hi aneu.
  Aragonès de moment ho està fent bé 30/08/2021 9:59 pm
  Ha alliberat els presos polítics i reactivat la taula per parlar de TOT que's va carregar el pallasso Torra per ordres de Fuigpelmón. Te agafat Sánchez pels ous, el Gobierno depèn d'ERC. És dialogant sense falses gesticulacions, diu la seva posició clarament: que Sánchez hi ha de ser, que ell demanarà l'amnistia i l'autodeterminació. Després, els "socis" i les dretes escaÑoles (PP+VOS+Cs) coincideixen en rebentar-ho tot i s'ha acabat el "problema catalán", Sánchez ja podrà dir a Europa que ell ho ha intentat, però los catalanes no se ponen de acuerdo.
  Potser si.... 30/08/2021 10:19 pm
  Però està per veure que faran i aconsegueixen, de moment ha alliberat els presos polítics i reactivat la taula per parlar de TOT. Iluminans, que han aconseguit els corruptgents (nouvinguts a l'independentisme des de l'afair de La Famiglia) en 10 anys prUcessant cap enlloc?
  Clar 30/08/2021 10:25 pm
  Aragones diu unes coses per poder-ne fer unes altres. Manipulació a través del relat que li deuen aconsellar les seus assessors. Parlar d'autodeterminació i referéndum per fer autonomisme i guanyar amics entre els comuns i colauites (ampliació de la base que seguirà votant els altres). La Marta Rovira, que potser té més instint de supervivència, ja ha vist el ridícul del terme diàleg, i per això ha començat a parlar de taula de negociació. Que a ERC no li passi com a la Colau, i un dia d'aquests els comencin a xiular. L'engany dona pel que dona. CiU va viure de la inèrcia del vot uns anys, però tot s'acaba. La humiliació comença quan ja es parla de si el Pedro Sanchez assistirà a la taula, i ho remena la bona persona de la Granados, amb la seva maldat habitual.
  Erc junqueras i els seus dements estaquirots i fulanes amorfes 30/08/2021 10:25 pm
  Pobret, es un estaquirot de biberó. Junqueras el vas posar per manar tu, a aquest imbecil total?
  Tripartit no, gràcies 30/08/2021 10:36 pm
  Jo també crec que hi serà. Humiliar personalment Farsaragonès per humiliar vicàriament els catalans dona molts vots i no crec que Farxànxess se'ls deixi perdre
   Portan 10 anys humiliant-nos... 31/08/2021 10:00 am
   Miss Catalunya amb la seva costellada de 3 respostes, el batxiller foll suspenenet la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat, i el pallasso Torra jugant amb pancartetes per acabar sempre obeint als jutges...

Nou comentari