El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès avisa Sánchez que va a la reunió de presidents com a excepció
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avisat aquest dijous el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que la seva assistència a la conferència de presidents de diumenge a La Palma no es pot “entendre com un pas en la normalització de les relacions entre les institucions de l’Estat i Catalunya”. Ho ha dit en una carta enviada a Sánchez després d’haver anunciat que anirà a la conferència de presidents per la “situació excepcional” provocada per la guerra a Ucraïna. L’anunci l’ha fet després de visitar refugiats ucraïnesos a Catalunya.

Aragonès ha tornat a exigir que en aquesta reunió s’assoleixin acords per coordinar l’acollida de refugiats ucraïnesos, crear un fons per fer front a les “despeses extraordinàries” derivades de la situació a Ucraïna, i adoptar mesures davant l’augment de preus energètics.

El president del Govern, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dijous que participarà a la conferència de presidents convocada pel president espanyol, Pedro Sánchez, aquest diumenge a La Palma. Aragonès ha dit que hi assistirà de forma excepcional a causa de la situació de guerra que viu Europa. Amb aquesta decisió Aragonès l la posició que havia defensat fins ara de no assistir a una trobada que considerava inútil perquè no s’arribava a acords.

El president ha explicat que s’ha produït un canvi pel que fa al plantejament de la reunió que està prevista i això ha fet que el Govern decidís canviar de posició. Aragonès ha destacat la necessitat de coordinar-se amb l’estat espanyol en un moment difícil i davant les conseqüències nefastes de la guerra d’Ucraïna. Entre les preocupacions que la guerra suscita al Govern hi ha l’augment del preu de l’energia. Aragonès ja va advertir ahir al ple del Parlament que caldrien mesures en el marc de l’estat i de la UE.

“No ho podem arreglar nosaltres sols, cal que l’Estat i la UE adoptin mecanismes”, va dir Aragonès ahir, en resposta a preguntes de la CUP, Aragonès va explicar que s’han adoptat actuacions quirúrgiques per acompanyar les empreses “més exposades al mercat ucraïnès i rus”. També ha parlat d’iniciatives des d’Acció Climàtica en el sector agrícola, tenint en compte que el 50% del cereal —per a pinso i alimentació— prové dels dos països en conflicte. Aragonès va dir que s’ajuda el sector a “reorientar una part de les compres perquè els subministraments s’han interromput”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: traca a març 10, 2022 | 15:31
    traca març 10, 2022 | 15:31
    y sanchez ancongojado, fijo.
    • Icona del comentari de: Traca fallera a març 10, 2022 | 20:56
      Traca fallera març 10, 2022 | 20:56
      Quico, que dius que què ?
  2. Icona del comentari de: Ella a març 10, 2022 | 15:45
    Ella març 10, 2022 | 15:45
    Li toca anar pel Intercanvi de cromos perquè el PSOE ara debatrà (que no vol dir que la aprovi) en comissió la Llei d'Habitatge i també ara han cedit a investigar (o fingir fer-ho) els abusos de l'Església.
  3. Icona del comentari de: Maria a març 10, 2022 | 15:55
    Maria març 10, 2022 | 15:55
    Aragonés, l'home excepcional que se'n xot del mort i de qui el vetlla!
  4. Icona del comentari de: Tela a març 10, 2022 | 16:22
    Tela març 10, 2022 | 16:22
    Venut
  5. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 10, 2022 | 17:08
    Pere Llimonera i Citronell març 10, 2022 | 17:08
    Bueno, poco a poco y buena letra... Hay que Des-supremacistizar Catalunya poco a poco... Está muy bien que la ultra-derecha supremacista del Nacional Catalanismo separata se acostumbre a la Democracia y a tratar y participar con normalidad en todos los temas políticos y de gobierno con el resto de las Regiones autonómicas de España... No se puede pretender que los suprematas, que son "Demócratas" de 3à Regional, se acostumbren así, de repente, a plenas formas Democráticas; ni que abandonen su supremacismo en pos de modos equitativos y respetuosos así, de un día para el otro; de buenas a primeras... Todos sus compatriotas, de todas la regiones, se lo agradecen... A ver si paulatinamente, dejan el comportamiento infantil y las chiquilladas y empiezan a trabajar de una vez y a gobernar un mínimo seriamente, por favor...
  6. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a març 10, 2022 | 17:22
    Tripartit no, gràcies març 10, 2022 | 17:22
    Ara es fa l'estret.
  7. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a març 10, 2022 | 17:52
    LLARENA dPENA març 10, 2022 | 17:52
    A mí no em va enganyar. Estava segur que tot i el marketing teatraler al Parlament amb l'Ila de l'Aragonés, aniría a la reunió d'en Sánchez. És el de sempre. Malgrat el que digui o els gestos que faci, amb aquestes coses, el President, sempre fá" caso a sus mayores". Com les trovades amb en rei o en Sánchez al MWC. Aquest paiaso d'ESGUERRO, no enganya mai.
  8. Icona del comentari de: Erc guarderia per discapacitats espaÑols a març 10, 2022 | 18:38
    Erc guarderia per discapacitats espaÑols març 10, 2022 | 18:38
    Deu meu, el Barrufet Peret cada dia mes tontet.
  9. Icona del comentari de: Abascal a març 10, 2022 | 18:48
    Abascal març 10, 2022 | 18:48
    Au Pere, ves-hi, aviat el trobaràs en aquestes reunions amb els de VOX, possibles socis teus???
  10. Icona del comentari de: Traïdors a març 10, 2022 | 19:20
    Traïdors març 10, 2022 | 19:20
    Passajaure! et diu el teu amo, Aragonès.
  11. Icona del comentari de: temps de miserables cucs d'erc.españa a març 10, 2022 | 19:41
    temps de miserables cucs d'erc.españa març 10, 2022 | 19:41
    Aragones, un cuc de terra, español, pura cuca del 155. Cataluña el cagarro del Junqueras.155
  12. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a març 10, 2022 | 20:38
    Pere LLimonera i Citronell març 10, 2022 | 20:38
    Bueno yo siempre me refiero a las "Juventudes Nacional Sindicalistas Españolas", pero también es válida mi acepción como entendido en el tema, también relacionado, con la que he buscado para mostrar mi supremacismo y todo lo que ya sabemos (y que seguramente pensamos que "no sabemos" los que somos com yo) y todo lo que "No es en absoluto supremacista español" el Nacional Sindicalismo de patria inventada española desde antañ ... solo que, Sí lo soy sin reparos: ultra-derechista y supremacista español hasta decir basta... Por cierto, me gusta urgar en la España profunda para intentarme las tesis unionistas con las que os adoctrino en este panfleto catalanista. Yo se mucho sobre lo del Supremacismo, racismo y xenofobia española, eufemismos españoles e investigaciones mías en esos aspectos de personajes del nonacionalismo español, y sobre las conexiones de dichos personajes y de los partidos con el alzzismo alemán y el fijismo italiano (que también las hubo), con el totalitarismo español , etc. Seguro que encuentro más material y pruebas que me van a sorprender cuando os las cuente... Lo peor para mi de ser supremacista español es creerse superior y por lo tanto como más mejor y saber mas que otros; y sobre todo conocer aquello que los "inferiores" o "catalufos" jode nuestro neologismo "Tabarnia " (buscado en Google) o no suprematas, sobre los que se ejerce ese supremacismo nuestro tan español y sigilosos que se intuye se manifiesta pero ninca traciende su origen.Ellos no lo saben... Solo, que bien pudiera ser que nosotros sabemos disimular un poquillo... Venga, de cabeza a la unidad indivisible de España una o a emplear un buscador de setas autòctono imprescindible en estos menesteres (Aconsejo VOX en lugar de PP si no os molesta y de momento se le conocen menos corrupción cuanto menos)... Todos mis compatriotas españoles, de todas la regiones de España entera, me lo agradecen... A ver si paulatinamente, dejo mi comportamiento infantil y mis chiquilladas y empiezo a trabajar de una vez un mínimo seriamente, por favor...Bueno a leerme poco a poco que me esfuerzo con buena letra a ver si me entendeís de una puta vez. Coños.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a març 10, 2022 | 22:40
      Gonzalo març 10, 2022 | 22:40
      Que alguien que se puso un huevo frito encima de su cabeza mientras berreaba andapandanchia me llame bolo, es digno de mi estudio.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 12, 2022 | 09:36
      Pere Llimonera i Citronell març 12, 2022 | 09:36
      El Comentario de arriba, ese del "Pere LLimonera i Citronell març 10, 2022 | 20:38", NO es mio... es del Troll separata que usurpa mi nombre y sospecho que el de otros y comenta de "Falsa Bandera"... Ha cogido parte de un comentario mio (del Pere Llimonera i Citronell) y lo ha cambiado y añadido ch0rradas, como siempre hace, impostando mi nombre; copia comentarios míos modificándolos con sandeces, como en este caso, con objeto de ofender a los catalanes para indignarlos e intentar propagar sus tesis ficticias del supremacismo nacionata... solo busca crear indignación y cólera entre los catalanes con sus comentarios de "Falsa Bandera"... Cosas de la "ética" y la "Democracia" indepa... ... Por otro lado, el Comentario de "Pere Llimonera i Citronell març 10, 2022 | 17:08" que comienza y dice : "Bueno, poco a poco y buena letra... Hay que Des-supremacistizar Catalunya poco a poco... Está muy bien que la ultra-derecha supremacista del Nac... ", ese Sí que es mio... ... El separatismo, sabiéndose perdido en sus objetivos, recurre a cualquier treta baja para intentar convencer a la mayoría de Catalanes que no tragan con el Régimen... Parece, que la impostura, el sectarismo, la difamación y la falsificación son la única manera que tienen los separatas de mantener en el Dogma de Fe a su parroquia; que cada vez es mas escasa y dubitativa respecto a las "Falsas verdades" del Nacional Catalanismo separata supremata... Apa, adeu, Trollete!
  13. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a març 10, 2022 | 21:59
    Luisnomeacuerdo març 10, 2022 | 21:59
    Ya le nada preparado a milhaus una bolsita con chuches para que se entretenga en el descanso y se meta el chupa chups en su boquita de piñón lazinazi. Si no va ni se le echa de menos , se nos hace grande el nene barbudo.
  14. Icona del comentari de: El cit campejador a març 11, 2022 | 07:22
    El cit campejador març 11, 2022 | 07:22
    Es normal que vaya... Cataluña, Murcia, Extremadura.... Son regiones de España y en esa conferencia se reúnen los presidentes. Somos todos iguales. Cataluña no es ni nación ni país, ha quedado claro
  15. Icona del comentari de: Jo a març 11, 2022 | 09:00
    Jo març 11, 2022 | 09:00
    El mitja merda avisa al xulo??' JUaaaaa.
  16. Icona del comentari de: Aran a març 11, 2022 | 09:20
    Aran març 11, 2022 | 09:20
    Ui si. Et penses que a Sanchez dels GAL li fa por el que dius? Deixa de llepar culs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa