Aragonès diu que serà el “primer” en ser “feliç” si Puigdemont torna

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dimecres en una conferència al Club Siglo XXI de Madrid, que en cas que Carles Puigdemont pugui tornar a l’estat espanyol aquest any si se li reconeix la immunitat i sense l’amenaça d’una detenció ell serà “el primer” en ser “feliç”. Aragonès ha dit que vol “acabar amb al situació d’exili que pateixen moltes famílies pels fets del 2017” i per tant se sentiria “satisfet si això s’acaba produint”.

A preguntes dels periodistes, Aragonès ha dit que no tem que Puigdemont es converteixi en líder de l’independentisme si torna. “Els lideratges en una democràcia es resolen a les urnes a través dels resultats de les eleccions”. Aragonès ha recordat que al Parlament de Catalunya s’han conformat unes majories “i també uns pesos dins d’aquestes majories”, en referència al major suport aconseguit per ERC en les darrers comicis.

Aragonès ha reptat l’estat espanyol a “atrevir-se” amb la convocatòria d’un nou referèndum d’independència per Catalunya en què pugui “guanyar”, però que també “pugui perdre”. Aragonès, que ha iniciat la conferència defensant que “el referèndum és necessari”, també ha fet referència a les declaracions de Villarejo sobre el 17-A per reclamar “la màxima transparència per dissipar qualsevol tipus de dubte”. “Si hi ha algun dubte que s’investigui i es depurin responsabilitats”, ha assegurat.

Aragonès, que ha denunciat “la causa general contra l’independentisme català”, ha emmarcat aquesta petició de nou referèndum en el “respecte a la voluntat majoritària” dels ciutadans de Catalunya per “decidir el futur polític” del país, “de forma pacífica i democràtica“, ha remarcat. Pel president de la Generalitat, l’origen del conflicte és la manca de proposta per Catalunya per part de l’estat espanyol. “L’origen del conflicte polític és la incapacitat demostrada fins a dia d’avui per les institucions de l’estat de permetre la demanda majoritària de decidir el futur polític a través d’un procés democràtic reconegut per totes les parts”.

Comentaris

  Gonzalo Gener 12, 2022 | 20:24
  Que bonito sería ver disputarse la presidencia de la generalidad catalana al osito bizco y al pastelero loco....después de su paso por la cárcel e inhabilitación, claro. Sería un bonito final. Montar la que montaron, y todo para acabar arañando votos para ser presidente autonómico.
  Un pas al costat Gener 12, 2022 | 23:27
  Suposo que reconeixeu que Puigdemont és el president legítim de Catalunya I que fareu un pas al costat que us honorarà. Geàcies president Aragonès
   Legítim el batxiller foll? Gener 13, 2022 | 08:00
   Per què? Per trigar setmanes a donarel resultat de l'1-O? Per suspendre la DUI en 8 segons? Per fugir deixant-ho tot enmerdat? Per prometre tornar i no fer-ho? Per posar a dit a com hereu al pallasso Torra? El corruptgents teniu un extrany concepte de la legitimitat, il capo di Famiglia Pujol el cosideras legítim?
    Alexis de tocqueville Gener 13, 2022 | 08:45
    Erqui, que s'et veuen les orelles. Ves a la missa del frailon que ajuda l'escolanet barbut i no diguis tantes bejenades.
     Cap comentari del batxiller foll? Gener 13, 2022 | 09:33
     A ell si que li hem vist les orelles varis cops, i el cul ple de merda de tant que l'ha cagat... Ha tornat a prometre tornar?
     T'equivoques Alexis de La Famiglia Corruptgent! Gener 13, 2022 | 09:38
     A qui hem vist les orelles és al poc preparat batxiller foll que va fugir deixant-ho tot enmerdat després de suspendre la DUI
  Ex- votant d`' ERC. Gener 13, 2022 | 08:25
  Serà peruè sabeu que si torna l'empresonaran immediatament, oi?.
   Tu has votat ERC tants cops com la Ferrussola... Gener 13, 2022 | 09:36
   S'agafa abans un corruptgent que un coix, un mentider i traïdor com el batxiller foll que va trigar 8 segons a suspendre la DUI i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat?
  Babau Gener 13, 2022 | 10:38
  Es tracta de Catalunya i no de la teva felicitat, garrulo!

Nou comentari