Aragonès replica a Illa que la negociació no pot “adulterar” el resultat electoral del 14-F

El president de la Generalitat diu que la proposta del PSC és "divisiva" perquè no té la majoria del Parlament

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit al cap de l’oposició, Salvador Illa, que la negociació entre governs no pot “adulterar” el resultat electoral del passat 14 de febrer. En el seu torn de rèplica, el president català ha defensat que el diàleg no pot excloure cap proposta i s’ha mostrat disposat a escoltar-les totes. Però ha assenyalat que la proposta del PSC és “divisiva” perquè no ha obtingut la majoria del Parlament.

Aragonès ha afegit que no es pot posar com a condició que hi hagi un acord de tots els grups quan hi ha una extrema dreta, en referència a Vox, que “rebentarà” qualsevol diàleg. Aragonès també ha considerat una “equivocació” que es menystingui la Generalitat perquè no té un consens unànime dels partits del Parlament. I en aquest context, ha dit que ell no demana al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que vagi a la taula de governs amb un consens previ amb el PP.

Per altra banda, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha insistit que el referèndum és el “mínim comú denominador” de la política catalana. Durant el debat parlamentari després de la compareixença del president del Govern, Pere Aragonès, per valorar els indults, la dirigent republicana ha defensat l’autodeterminació i l’amnistia, així com la fi de la “repressió”. En concret, Vilalta ha reiterat que el referèndum és l’instrument “més inclusiu” i el que genera “més consens” en la societat i que, a més “és possible” perquè només depèn de la “voluntat política”.

En aquest sentit, Vilalta ha reivindicat l’aposta d’Aragonès per l’Acord Nacional per l’Amnistia i l’Autodeterminació, i ha refermat que ha de servir per “forçar consensos”. Aragonès vol portar-ne el resultat a la taula de diàleg amb l’Estat, prevista per la setmana del 13 de setembre. És per això que l’Acord s’ha d’enllestir entre el juliol i l’agost.

Comentaris

  Josep 07/07/2021 5:06 pm
  Aquests sociates fan servir això que ells anomenen el "conflicte" entre catalans. Aquest suposat conflicte no existeix i en tot cas és entre catalans independentistes i espanyolistes; exactament igual com n'hi ha que son d'esquerres i n'hi ha que son de dretes. Així que senyors sociates, deixeu de mentir. Ah! I fins i tot n'hi ha que es diuen d'esquerres i son més de dretes que alguns grups que tots coneixem, desgraciadament.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 07/07/2021 9:56 pm
  "Aragonès replica a Illa que la negociació no pot “adulterar” el resultat electoral del 14-F" Sobre el resultat del referèndum del primer d'octubre, però, Aragonès i en Isla estan absolutament d'acord: ignorar-lo, enterrar-lo i fer tot el possible perquè la gent se'n oblidi
  Amb illa la democràcia perILLA 07/07/2021 10:53 pm
  El exministro illa és un perill públic per la democràcia. L'autor de la dimissió per interessos partidistes, més irresponsable de la història de la democràcia, al dimitir com a ministro de sanidad, en plena pandèmia. Ell si que divideix la democràcia, la societat, entre els responsables i respectuosod, i els irresponsables i incompetents com ell, que posen per davant de tot els seus interessos Illa, que estàs molt perdut i desesperat

Nou comentari