Aragonès qualifica la monarquia d’institució “corrupta per naturalesa”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha qualificat la monarquia espanyola d’institució “corrupta per naturalesa” i ha avisat que “sempre” denunciaran qualsevol tipus de corrupció. Aragonès s’ha expressat en aquest sentit en una entrevista a ‘Cuartopoder’ dies després que ERC demanés una comissió d’investigació al Congrés sobre un possible compte a Suïssa amb 100 MEUR del rei emèrit Joan Carles I provinents d’Aràbia Saudita. A més, el vicepresident ha insistit que la gent “no entén” que l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell sigui a la presó per permetre un debat parlamentari i “el rei emèrit estigui gaudint de tenir un compte de 100 milions d’euros a Suïssa pel seu càrrec”.

Aragonès també ha assegurat que ser cap d’Estat “per pertànyer a una família determinada” és “la cosa més antidemocràtica que hi ha”. Aragonès també s’ha referit a les eleccions catalanes i ha insistit que estan “preparats per assumir el repte” en qualsevol moment. A més, ha situat els comicis com una oportunitat per “enfortir” el moviment independentista.

Aragonès ha aprofitat per apel·lar a un “front ampli” com el que es va fer en el marc dels pressupostos catalans, amb ERC, JxCat i CatECP i ha assegurat que aquesta és la via que a ells els agrada, “la via ampla cap a la independència”. El vicepresident ha insistit que va ser “un consens molt ampli i absolutament necessari” al que li hauria agradat que s’hi sumés la CUP. “El meu pacte ideal d’aliances és el dels pressupostos amb la suma de la CUP”, ha conclòs.

En relació a la taula de diàleg, ha recordat que és una condició “necessària però no suficient” per a l’aprovació dels comptes a l’Estat. A més, ha reiterat que és una oportunitat “que no s’ha de desaprofitar” perquè “mai abans” s’havia tingut aquesta oportunitat “històrica” per plantejar el conflicte “en termes raonables”.

Nou comentari