Aragonès proposarà formar Govern a Junts, CUP, Comuns i PDeCAT si guanya les eleccions

El vicepresident amb funcions de president creu que "aquesta és la via àmplia cap a la República de drets i llibertats i per la reconstrucció del país després de la Covid"

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president i candidat d’Esquerra Republicana el 14-F, Pere Aragonès, oferirà “formalment” a Junts, la CUP, els Comuns i el PDeCAT formar part del Govern en cas que guanyi les eleccions. En un article publicat a ‘La Humanitat’, mitjà digital d’ERC, Aragonès ha afirmat que “aquesta és la via àmplia cap a la República de drets i llibertats i per la reconstrucció del país després de la Covid”. Una reconstrucció que, considera, només pot liderar el seu partit. Així, explica, l’inici d’una etapa de “represa i reconstrucció” en tots els àmbits ha de tenir el suport de “la majoria àmplia que defensa el dret d’autodeterminació”. És així, diu Aragonès, com es pot “resoldre el bloqueig actual a través d’una decisió democràtica valenta”, i ha insistit que ERC és “el soci més fiable” dels ciutadans per “aconseguir l’autodeterminació i la llibertat dels presos polítics i els exiliats, mitjançant l’amnistia”.

Pel que fa a la situació epidemiològica, el vicepresident amb funcions de president ha explicat que el Govern prendrà “les decisions que faci falta” si les dades empitjoren i ha demanat a l’executiu espanyol que sigui responsable i faciliti ajuts directes per a empreses i treballadors que no poden dur a terme la seva activitat a causa de les restriccions. Per a Aragonès la flexibilització del dèficit el darrer trimestre no és suficient i calen més recursos. Així, ha reblat, no és hora “d’amagar-se darrere de banderes ni discursos amables ni de bon tros de jugar amb els recursos per pur càlcul electoral”.

Nou comentari