Aragonès diu que en les properes reunions amb la CUP s’avaluarà “si té sentit la qüestió de confiança”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, assegura en una entrevista a La Vanguardia que en les properes reunions amb la CUP s’avaluarà “si té sentit la qüestió de confiança”. Després que els cupaires “s’autodescartessin” en la tramitació dels pressupostos, Aragonès explica que “en breu” recuperaran les converses amb la formació perquè “s’incorporin a l’amplia majoria i aquesta discrepància no torni a produir-se”. Segons Aragonès, els acords programàtics amb la CUP es compliran perquè “són bons” pel país, però la tramitació dels pressupostos “ja va ser una primera qüestió de confiança”. Sobre el discurs del diputat de JxCat, Joan Canadell, Aragonès diu que semblava “una esmena a la totalitat”.

En el mateix sentit, el conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que el Govern complirà els acords amb la CUP-NCG malgrat que la formació anticapitalista votés en contra dels pressupostos de la Generalitat per a l’any 2022 en no arribar a un acord amb el Govern, el que va precipitar un pacte amb els Comuns. “Els compromisos adquirits amb la CUP, en la mesura que són nostres i seus, naturalment que els complirem”, ha dit entrevistat al diari Nació Digital. El conseller ha dit que el pacte amb la CUP és un “compromís amb els ciutadans” i que l’executiu mantindrà la “voluntat de diàleg” amb els anticapitalistes com a “soci estratègic”.

La CUP va registrar una esmena a la totalitat als comptes del Govern després de setmanes de negociacions que no van arribar a bon port. Per això, Aragonès va recórrer al pla B i va arribar a un acord amb els Comuns per poder tramitar els pressupostos. Ara, els Comuns defensen que hi ha “les bases necessàries” per aprovar els pressupostos a falta de concretar algunes peticions més amb el Govern, com ara la introducció d’un dentista i un psicòleg públics o la millora de la renda garantida.

Comentaris

  Català Novembre 28, 2021 | 10:23
  Cap ni un sentit. Si ho feu, de mantenir el compromís, que sigui per no posar-vos al nivell d'aquesta trepa de brètols.
  La CUP sempre falla Novembre 28, 2021 | 15:51
  La moció de confiança s'hauria de fer a la CUP. Aquest conglomerat polític no és fiable i sempre ha aconseguit trencar uns mínims d'unitat independentista. Moltes errades i molta incompetència.
  Veterà antifranquista. Novembre 29, 2021 | 08:41
  Ni errades ni incompetència: mala fé i espanyolisme a ultrança.
  Veterà antifranquista. Novembre 29, 2021 | 08:41
  Ni errades ni incompetència: mala fé i espanyolisme a ultrança.
  CUP de genolls adorant al Peret del Comuns.155 Novembre 29, 2021 | 10:04
  De la CUP presentaria una moció al pardalet ComuPeret, un impresentable que es mofa de la CUP, catolicament, sotanerament. Erc secta religiosa a les ordres del omella, conseller particular del parraco junqueras.155

Nou comentari