El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès només contempla aprovar els pressupostos amb la CUP i rebutja el PSC
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, només contempla aprovar els pressupostos del Govern pel 2022 amb els tres partits que li van donar suport a la investidura. En una entrevista a l’ACN, Aragonès argumenta que “qualsevol altre escenari no seria coherent” amb l’acord signat amb Junts i amb la CUP. D’aquesta manera, el president rebutja un pacte amb el PSC per donar llum verda als comptes catalans, perquè “no seria coherent”. “Volem tirar endavant els pressupostos amb els socis de la investidura: ERC, Junts i CUP”, ha dit Aragonès a l’entrevista de l’ACN. El cap del Govern justifica que així consta al “compromís” dels acords amb les formacions. De fet, “a hores d’ara” no contempla “cap altra possibilitat” que aprovar els comptes pel 2022 amb els anticapitalistes: “Si volem uns bons pressupostos, la CUP hi ha de ser”, ha emfatitzat.

Els cupaires, però, plantegen com a línies vermelles l’ampliació de l’aeroport del Prat i els Jocs Olímpics d’Hivern als Pirineus. Aragonès hi replica que aquests dos aspectes “no estan inclosos” a l’acord d’investidura d’ERC amb la CUP: “I nosaltres, el que complim, son els acords en la seva literalitat”. El president està “convençut” que durant les properes setmanes s’avançaran “molts” aspectes de l’entesa entre republicans i anticapitalistes.

Tot i que el PSC s’ha ofert a Aragonès per negociar els comptes, el president de la Generalitat descarta els socialistes: “No m’imagino el PSC votant uns pressupostos que apliquen el meu acord amb la CUP”, ha sentenciat. El Govern vol que els pressupostos entrin en vigor l’1 de gener de 2022 perquè puguin funcionar “a ple rendiment” des del primer dia. Per això, Aragonès preveu avançar en les negociacions durant el setembre, i treballa per tancar l’acord durant l’octubre: “Aquest és l’objectiu, evidentment”, ha apuntat en l’entrevista de l’ACN.

“Hem de concretar molts aspectes, tot just tenim la foto general i cal omplir-ho de contingut”, ha afegit Aragonès, que assevera que és “preferible” un acord amb la CUP encara que sigui “en temps de descompte” que no pas no tancar cap entesa amb la formació de Dolors Sabater.

Gestió catalana de l’aeroport

D’altra banda, Aragonès ha avisat el govern espanyol que Catalunya ha de gestionar el Prat: “Qualsevol de les propostes de futur ha de passar per la gestió catalana de l’aeroport. És absolutament imprescindible”, ha remarcat el president, que defensa que a l’acord final del Pla Director del Prat hi figuri aquesta competència.

El cap del Govern defensa que la gestió ha de ser “de la societat catalana” per poder determinar l’estratègia i la gestió d’aquesta “infraestructura de país”, des de la Generalitat i les administracions locals fins a les entitats socials i econòmiques. “L’Estat hi pot tenir la seva participació com una administració més”, ha afegit Aragonès.

“De res serviria un augment de la capacitat del Prat, amb tots els problemes, sacrificis, l’esforç i el debat que pot comportar i afrontar, si des de Catalunya no gestionem el futur de l’aeroport. No podem assumir una infraestructura i que es gestioni des de 500 quilòmetres, i que no serveixi pels objectius marcats inicialment”, ha insistit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JUNTS la secta del Maduro PUIGDEMONT DE WATERLOO DE ORO a agost 21, 2021 | 08:38
    JUNTS la secta del Maduro PUIGDEMONT DE WATERLOO DE ORO agost 21, 2021 | 08:38
    Nomes contemplar robatnos amb impostos als catalans, per convertir.nos en la seva Extremadura Comunista, amb l'ajuda del Maduro Puigdemont. Enviar un milio de cartes de l'IMPOST REVOLUCIONARI DEL P, com hafer el Quinqui GIRO DE CAIXABANK, PATRIMONI recorda eta. JUNTS, LA BRANCA MAOISTA REVOLUCIONARIA nomes pensa en robarnos cada dia mes i més. Moltes gràcies Maduro Puigdemont i que voti la CUP, marxista tronat
    • Icona del comentari de: Vull un iphone, Aragones dels Menas a agost 21, 2021 | 09:23
      Vull un iphone, Aragones dels Menas agost 21, 2021 | 09:23
      Com mes impostos mes independentistes us votaran quinquis d'erc.junts. Catalunya es misèria i menas amb iphone pagats amb impostos nostres
  2. Icona del comentari de: Gerard a agost 21, 2021 | 11:00
    Gerard agost 21, 2021 | 11:00
    ...llavors... com que els republicans són conseqüents, no negociarà ni aprovarà els pressupostos del PSOE a Madrid, oi? (sarcasme)
  3. Icona del comentari de: Porcs traïdors a agost 21, 2021 | 12:21
    Porcs traïdors agost 21, 2021 | 12:21
    Si la cup apuntala el Govern de Vichy Catalan, ens son tant còmplices com el traïdor Aragonès i en Sànchez.
  4. Icona del comentari de: Doneu temps al nen a agost 21, 2021 | 13:57
    Doneu temps al nen agost 21, 2021 | 13:57
    Pobre MHP Arangocito, no sap que PSOE I PSC son el mateix. Junqueras, tens abanfonat al pobre nen mimat?
  5. Icona del comentari de: Josep a agost 21, 2021 | 14:02
    Josep agost 21, 2021 | 14:02
    Llepaculs dels españols
  6. Icona del comentari de: Junts aquest aragones ni us cita? a agost 21, 2021 | 15:53
    Junts aquest aragones ni us cita? agost 21, 2021 | 15:53
    Pel nen aragones del ferrovial, junts ni compta. Aproveu amb la cup, i que, fanfarron?
  7. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a agost 21, 2021 | 19:37
    Tripartit no, gràcies agost 21, 2021 | 19:37
    Farsaragonès vol dir que no necessita l'acord del psc's perquè els pressupostos els haurà consensuat abans amb en Farsànxess
  8. Icona del comentari de: ciutadà a agost 22, 2021 | 06:44
    ciutadà agost 22, 2021 | 06:44
    Si no pacta amb el PSC no és per manca de ganes, sinó perequè, si ho fes, a les properes eleccions aniria al carrer. I aleshores, de què viuria, sense la poltrona?.
  9. Icona del comentari de: Qui va triar al pocacosa d'en Peret? a agost 22, 2021 | 07:45
    Qui va triar al pocacosa d'en Peret? agost 22, 2021 | 07:45
    Aquests pollito o potito Aragones.155 es la degradacio de la politica, fins a nivell mai vistos. Pero aquest homenet ridicul, inepte, vulgar, intim, qui el va triar a dins d'erc? Noms i cognoms del fill de p..... i els papas del pocacosa, no li diuen qheno serveix, pibre Peret?
    • Icona del comentari de: Mamelles i aragones a agost 22, 2021 | 08:31
      Mamelles i aragones agost 22, 2021 | 08:31
      De famiglia franquista es el pobre Peret, que mai ha treballat i li agrada robar nomines públiques i mesurar mamelles de funcionaries amb el seu padrino Oriol il Ferrovial, il Segio NODO.TV3, el monaguillo i el tanoca del ebre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa