Aragonès: “No contemplo cap escenari de repetició electoral”

El vicepresident fa una crida a la "responsabilitat" per formar un Govern "de mirada àmplia"

El vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, ha manifestat aquest dimecres que no contempla “cap escenari de repetició electoral”. En una compareixença des de l’Hospital Clínic, on aquest 24 de febrer s’ha commemorat el primer aniversari del primer ingrés de pacient amb Covid a Catalunya, Aragònes ha dit que “fa un any que tenim una pandèmia a sobre” i per això mateix ha fet una “crida a la responsabilitat que ens van donar les urnes”. El vicepresident considera que les urnes “van parlar el 14-F” i que els polítics han d’estar a “l’alçada”.

Aragònes ha reiterat que s’ha de complir amb l’encàrrec de les urnes i “posar en marxa un nou Govern, de mirada àmplia, que treballi per la ciutadania”. El vicepresident ha reiterat que cal un Govern “ampli i que inclogui diverses veus”, especialment les compromeses amb l’autodeterminació i l’amnistia. “El repte és generar el màxim de consensos perquè aquests són bons per tot el país, tant a Catalunya com a la resta de territoris”, ha reblat.

Desconfia del nou paquet d’ajudes anunciat per Sánchez 

Per altra banda, Aragonès ha desconfiat del nou paquet d’ajudes d’11.000 milions d’euros per a empreses, pimes i autònoms anunciat pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez. “Hem vist una xifra però el que és molt important és la lletra petita”, ha declarat. El republicà ha afirmat que el govern espanyol ha fet abans anuncis de grans xifres “que quan s’han anat concretat no han estat del tot útils”. Per això, ha dit que no farà una valoració concreta fins que no conegui “el detall” del paquet d’ajuts, després de l'”aprenentatge” del darrer any. Tot i això, ha considerat que “ja era hora” que s’anunciessin ajuts directes als sectors més afectats i ha constatat que s’ha fet “un any després” que esclatés la pandèmia. 

Comentaris

  Anònim 25/02/2021 11:10 am
  Potser la repetició electoral si la contempla en Junqueras, que sembla que vulgui impedir que sigui president (Aragonés).
  Independentista 25/02/2021 7:35 am
  Sr. Aragonés, no contempleu?. Que potser us heu quedat cec?.
  Més cínic impossible 24/02/2021 5:09 pm
  La responsabilitat que van donar les urnes catalanes que feien president al MHP Puigdemont vos la vau passar pel folrre esdevenint còmplices del 155. Així doncs, erc, credibilitat zero.
  Ramon 24/02/2021 1:03 pm
  No, no, i és clar, que no. No encara. Primer heu de "governar" una temporadeta.
  vendetta 24/02/2021 1:01 pm
  paraula de botifler govern de concentracio er jxc y cup y aixekeu la dui control de territori y independencia tot el ke no suiga aixo es botiflerisme
  odisea 24/02/2021 12:46 pm
  De mirada amplia se refiere a los del 155. de ser asi debia haberlo dicho antes de las elecciones.hubiera sido lo suyo.y en ese caso no estaria donde esta.
  Cge 24/02/2021 12:41 pm
  doncs o sí
  Veterà antifranquista. 24/02/2021 12:23 pm
  Demanar que els polítics estiguin a l'alçada és com demanar que plogui de baiux a dalt.

Nou comentari