El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès nega que els indults als presos siguin cap “moneda de canvi”
  • CA

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dijous que els republicans no plantegen els indults dels presos de l’1-O com una “moneda de canvi” en negociacions polítiques. Després que en l’informe desfavorable de fiscalia de l’indult pels presos independentistes s’hagi apuntat que aquest element no pot ser una “moneda de canvi” per acords parlamentaris, en una entrevista a la Cadena Ser, Aragonès ha negat que sigui així. El també vicepresident del Govern amb funcions de president ha carregat contra els fiscals per tenir un “posicionament polític” i ha defensat que la seva “professionalitat i imparcialitat està posada en dubte”. També ha criticat que hi hagi aparells de l’Estat que tinguin un perfil “ideològic marcat”.

Sobre les eleccions catalanes del 14-F, ha manifestat que el Govern treballarà en “tot el que estigui a les seves mans” perquè tothom pugui votar “amb garanties“. Ha assenyalat que si aquell dia es pot votar és perquè es poden realitzar la major part de les activitats econòmiques.

D’altra banda, ha insistit que si el proper Govern depèn d’ERC serà “independentista però haurà de construir aliances més enllà en molts temes”. Ha recordat la negociació del pressupost de la Generalitat de 2020 que s’ha fet entre ERC, JxCat i CatECP. “Això precisa que les diferents formacions tinguin voluntat d’arribar a acords”, ha constatat. De nou, ha recordat que els projectes d’ERC i el PSC són “antagònics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa