El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès manté que el Govern aprovarà els pressupostos tot i els recels de la CUP
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, manté que el Govern aprovarà els pressupostos de 2022 quan està previst, a principis de novembre. Per tant, el Govern preveu mantenir els terminis inicialment previstos malgrat la negativa de la CUP a donar suport als comptes. Des de la Seu d’Urgell, on ha inaugurat la 32a Trobada Empresarial al Pirineu en la qual hi participen unes 600 persones, el líder de l’executiu ha dit que cal “cuidar” i “treballar” la diversitat que hi ha darrere de la majoria parlamentària que el va investir president i que s’estan dedicant “tots els esforços” en aquesta línia.

Així, l’objectiu és que el Parlament de Catalunya pugui aprovar els pressupostos abans d’acabar l’any. Aragonès ha detallat que una societat plural necessita “aliances i coalicions àmplies” i ha destacat que aquesta ha estat sempre la seva voluntat. La qüestió dels comptes públics ha sortit arran d’una pregunta del públic sobre si el projecte de transformació del Govern es podrà dur a terme, tenint en compte que és una aposta que va més enllà d’aquesta legislatura. En aquest sentit, el president del Govern ha dit que com a mínim caldrà una dècada per dur-lo a terme i ha detallat que els eixos principals tenen a veure amb la transició verda, feminista, social i democràtica.

A banda, s’han viscut moments de tensió quan militants d’Arran han aturat aquest divendres el discurs que Aragonès pronunciava a la Trobada Empresarial del Pirineu. Els militants, que volien boicotejar l’acte, han entrat a la sala i han cridat que el cap del Govern “es fa dir ecologista” alhora que vol organitzar “uns Jocs Olímpics d’Hivern en un moment d’emergència climàtica“. “Els informes de la Generalitat diuen que d’aquí 15 o 20 anys no hi haurà neu”, ha bramat aquest manifestant, que subjectava una pancarta que demana l’aturada d’aquest projecte.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Traïdors a octubre 29, 2021 | 14:29
    Traïdors octubre 29, 2021 | 14:29
    Si, he, aliances i coalicions amb torturadors, borbonics, tribunals i fiscafines. No teniu vergonya
    • Icona del comentari de: son peores a octubre 29, 2021 | 15:09
      son peores octubre 29, 2021 | 15:09
      La Cup y JuntosX que son, creo que peores que los que as mencionado.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa