Aragonès lamenta la “tragèdia sobre la misèria econòmica” de l’incendi a Badalona

El vicepresident garanteix que es posaran tots els mitjans per atendre les persones afectades

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat que l’incendi en una nau a Badalona que ha deixat dos morts és una “tragèdia sobre la misèria econòmica”. En una entrevista a TV1, Aragonès ha garantit que les administracions posaran tots els mitjans per atendre les persones afectades. Segons ha dit, la nau estava ocupada des de fa més de 10 anys i no se sap el nombre de persones exactes que hi havia en el moment de l’incendi però s’estima que serien entre 70 i 150. Aragonès ha destacat el gran grau de vulnerabilitat de les persones que hi vivien i que moltes no han volgut ser ateses pels serveis socials per la seva situació administrativament irregular.

Des del lloc de l’incendi, Aragonès ha explicat que els serveis d’emergències estan avaluant l’estat de l’edifici i que quan s’asseguri que l’entrada no suposa perill els Bombers hi entraran i es podrà veure la magnitud de la situació. Aragonès ha explicat que la majoria de persones que hi havia dins la nau van poder sortir en el moment de l’incendi però que no se sap exactament quantes persones hi estaven vivint ja que estaven en una situació “no coberta legalment”.

El vicepresident amb funcions de president ha garantit que totes les persones afectades seran acollides i que es mirarà on se les pot ubicar de cara a les pròximes setmanes. “Totes les persones tindran els serveis socials i els serveis d’habitatge a la seva disposició com no pot ser d’una altra manera“, ha afegit.

Nou comentari