Aragonès exigeix explicacions i la rectificació del projecte d’Aena per ampliar el Prat perquè malmet la Ricarda

El president del Govern assegura que el document fet públic aquest divendres no reflecteix el consens de l'executiu

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exigit explicacions i la rectificació del projecte d’Aena per ampliar l’aeroport del Prat. En dos missatges que ha publicat aquest divendres a Twitter, Aragonès ha assegurat que el projecte que debatrà el Consell de Ministres —abans que acabi setembre— preveu envair l’espai natural de la Ricarda, segons el Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària (DORA) 2022-2026, al qual ha tingut accés l’ACN. Així, el president ha advertit que la proposta no reflecteix el consens del Govern, perquè malmet l’espai protegit.

“Cada pas que es faci ha d’incloure el compromís de consens. Preservar els espais naturals no és una opció, és una obligació no negociable”, ha reflexionat a la xarxa. A la piulada, Aragonès subratlla que el consens en el si del Govern passa per assegurar la inversió sense donar “res per tancat” i “definir els propers passos amb un ampli acord de totes les administracions”.

Segons el document conegut aquest matí, la intenció d’Aena és ampliar el camp de vol cap a la zona est “afectant zones de la Xarxa Natura 2000”, i assenyala que caldrà establir les compensacions corresponents.

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha declarat que el DORA evidencia que la Generalitat “ha mentit” quan ha dit que no es malmetria la Ricarda i ha augurat que la Comissió Europea no avalarà la construcció sobre un espai natural. Amb tot, serà el pla director el que acabarà definint la zona d’ampliació.

Fonts d’AENA han assegurat que els detalls del document es coneixien “abastament” per part del Govern i, de fet, estan recollits en l’acord entre l’Estat i la Generalitat per a l’ampliació de l’aeroport.

Comentaris

  adolf 03/09/2021 6:49 pm
  AENA ja està tremolant
  Pepet 03/09/2021 7:12 pm
  Exigeix?? Una de dos: En Pedrito és còmplice d,aena o l,han enganyat fins avui.
  De Roquetes vinc 03/09/2021 8:32 pm
  Exigeixes, noiet? Et pixen a la boca i dius que plou. Amagat sota la taula per tal que no et pixin mçés.
  Joan F 03/09/2021 9:08 pm
  No es podia saber.
  Tripartit no, gràcies 03/09/2021 9:33 pm
  Farsaragonès dirà amén al que manin els seus amos de Madriz
  Tripartit no, gràcies 03/09/2021 10:15 pm
  Els ferrovialers d'ERC menteixen més que no respiren
  Sup Marcos 04/09/2021 6:02 am
  Un President que sabe fingir muy bien.
  STOP ALS LLADRES ERC. 04/09/2021 7:21 am
  Pobret ninot Aragones el Talós del junqueras, Il PADRINO de la secta dels FORRATS PER LES NOMINES D'ERC.FERROVIAL, quinquis, lladres i capellanots amb coroneta del fugat del seminari. Cobrar les nomines es l'unic objectiu de la Mesita del quinqui Peret
  Ca5alunya no es mer3ix a aquest pocavergonya d'españa.155.erc 04/09/2021 10:15 am
  Aragones un pocavergonya, inutil, inepte, un esser repugnant
  Vergonya vostra 04/09/2021 10:21 am
  Quan veus que ERC JxCat i CUP son incapaços de trenar una estratègia conjunta per fotre al estado, veus que son uns traïdors. Si primer va el Partit, pagat per el Estado, no cal ni que obriu la boca per saber què direu i que fareu. Ela catalans vam Votar, i això és l'únic que val, i és el que no defenseu, i ara mateix és a l'exili. Si ho menysteniu, sou traïdors. Si els partits dits independentistes, menystenen el resultat de les urnes catalanes, és que validen i aprofiten el cop d'estat del 155. Aquest 11S serà per denunciar-ho públicament, per vergonya vostra.
  Ja 04/09/2021 10:23 am
  Calla, esclau Aragonès. Aquí mana AENA, gràcies a gent com tú.

Nou comentari