Aragonès exigeix a Sánchez que faci el teletreball obligatori

Acusa la Moncloa de "deixadesa de funcions" i demana que "posin en marxa ja ajudes directes pels sectors afectats"

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, exigeix per carta al cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, que decreti l’obligatorietat del teletreball o en traspassi les competències a la Generalitat i prorrogui els ERTO fins al 30 de juny, “millorant la seva gestió i pagament”. En la missiva, Aragonès demana a la Moncloa que “posi en marxa ja ajudes directes pels sectors afectats per les restriccions”, “com està fent el govern català”, prenent “mesures difícils, però necessàries, i sempre acompanyades d’ajudes econòmiques”. “La situació és crítica”, adverteix el conseller d’Economia i Hisenda abans d’afegir que “el govern espanyol no pot continuar fent deixadesa de les seves funcions”. “Més enllà de les mesures tributàries, relatives a la seguretat social o avals aprovats fins al moment, i que són clarament insuficients, és urgent que el govern espanyol estableixi ajudes directes als sectors de la restauració, hostaleria i comerç”, assegura el vicepresident. El màxim càrrec a l’executiu català recorda que la Generalitat “en els últims mesos ha establert ja ajudes directes per valor de 867 milions d’euros” i insta l’Estat a aprofitar la seva “major capacitat econòmica” per “posar ja en marxa un pla d’ajudes directes com han fet les administracions dels països europeus”.

El conseller d’Economia i Hisenda insisteix en la importància de l’obligatorietat del teletreball, ja que, actualment, aquesta modalitat és de caràcter voluntari. “És imprescindible que el govern espanyol faci ús de les competències en matèria de legislació laboral per a l’establiment d’aquesta mesura, o en cas contrari es faculti immediatament a la Generalitat de Catalunya a fer-ho”, afirma.

Pel que fa a l’allargament dels ERTO, negociació que s’ha reprès aquest divendres mateix, el vicepresident situa l’horitzó temporal de la pròrroga fins al 30 de juny, 30 dies més tard del primer consens que s’ha assolit entre govern espanyol, sindicats i patronal. A més, Aragonès també recorda al president espanyol que “és absolutament imprescindible el pagament immediat de totes les prestacions per desocupació i suspensió temporal d’ocupació pendents, que acumulen mesos de retard i estan provocant una situació de desprotecció a centenars de milers de famílies”.

“La situació és crítica. Des del Govern de Catalunya no desistirem a exigir millores per a la nostra ciutadania. Estem prenent mesures difícils però necessàries, i sempre acompanyades de compensacions econòmiques malgrat totes les limitacions que ens imposa el marc legislatiu estatal”, explica el vicepresident de la Generalitat, que diu a Sánchez que, “com sap, l’objectiu del nostre govern és superar aquestes limitacions i tenir totes les eines d’un estat independent”. “Mentrestant, el govern espanyol no pot continuar fent deixadesa de les seves funcions i per aquest motiu urgim que es prenguin mesures pensant en els ciutadans de Catalunya. La responsabilitat de totes les administracions ha de permetre superar aquesta crisi sanitària garantint la major justícia social i prosperitat”, conclou.

Comentaris

  Mari 09/01/2021 7:24 am
  Aixó d'exigir que elmanin els altres té molt d'autonòmic i gens sobirà. És la versió catalana del Rufián a Madrid.
  Ramon 09/01/2021 12:30 am
  A l'Aragonès aquest li falta molt per arribar a mindundi.
  tangen67 08/01/2021 8:40 pm
  en sabatetes li surt el biaix d'incompetent stalinista: Teletreball obligatori sera com a l'unio sovietica perque a cap llo d'europa o es. Svp sabatetes a fer l'homenet al partit, alli tenies que haver posat sobre la taula alguna cosa mes que el que vas posar per evitar votar el pressupost del estat a canvi de res.
  Desperta Ferro 08/01/2021 8:20 pm
  Peleleeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!
  Vivendus 08/01/2021 8:16 pm
  Mòdus operandis oficinum politikum Viure cuentum pagui classe obrera mitja
  Ferran pty 08/01/2021 7:41 pm
  Molta comedia d'un burocrata gris i a Madrid el consideren com un dels seus.
  Josep 08/01/2021 7:39 pm
  I els paletes, mecànics, fusters, repartidors, camarers, pagesos, comerciants......etc, etc. Que ens donin pel sac oi? Vete a tu pueblo burro!!!
  mike 08/01/2021 7:11 pm
  menys exigir i més utilitzar les vacunes que tens a la teva disposició, pallasso!
  Ramon 08/01/2021 6:24 pm
  ERC és de sitcom.
  gerard de sarrià 08/01/2021 6:13 pm
  I aquesta comèdia és notícia d¡obertura? Uah, uah, uah...Exigeix....bla, bla, bla....Vichy Catala fa teatru

Nou comentari