Aragonès es reuneix amb representants de la Federació de Municipis per abordar la situació política de Catalunya

El president de la Generalitat té previst trobar-se aquesta tarda amb membres de l’ACM

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit aquest dimecres amb una delegació de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per abordar la situació política del país abans de la propera reunió de la taula de diàleg amb l’Estat. La trobada s’ha fet després que el cap del Govern s’hagi reunit també amb tots els partits polítics, excepte Vox, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Aragonès té previst reunir-se aquesta tarda amb representants de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). En un comunicat l’FMC ha explicat que a la reunió ha reclamat a Aragonès “directius clares” en les mesures de contenció de la covid-19, incrementar els Fons de Cooperació Local de Catalunya, fer efectiu el pagament dels 100 MEUR extres acordats pel 2020 per lluitar contra la covid-19 i un paper “actiu” dels municipis en els Fons Europeus Next Generation. En concret, la delegació de la FMC ha traslladat un llistat de quinze peticions prioritàries pel món local “que fa anys que romanen sense afrontar per part del Govern”.

Pel que fa a les mesures contra la covid-19, l’entitat municipalista ha demanat “directius clares sobre com cal actuar, i no només recomanacions que són de difícil aplicació i control per part dels municipis”. “És necessària la participació del món local en la presa de decisions sobre les mesures d’aplicació per fer front a la pandèmia, ja que aquestes impacten directament en els municipis”, ha reivindicat l’entitat en el comunicat.

Entre d’altres, també han demanat celeritat en l’aprovació de la 4a addenda del contracte programa i han sol·licitat la reformulació de la negociació d’aquest contracte. Han traslladat la preocupació per la “pèrdua” de lideratge del municipalisme en les polítiques actives d’ocupació que promou el SOC i qüestions al voltant de la pobresa energètica, les escoles bressol, l’ingrés mínim vital i la renda mínima garantida, l’impuls del parc públic d’habitatge, una nova llei de barris i una de policia local, un pla de reindustrialització i el desplegament de xarxes.

Comentaris

    Luisnomeacuerdo 14/07/2021 6:13 pm
    Que se deje de inmiscuirse en la situación del país , y se limite a la región de España de la que es presi , por la gracia del pastelero loco.

Nou comentari