Aragonès es compromet a parlar amb tots els partits abans de la taula de diàleg

Albiach reclama al president que convoqui els grups a una reunió perquè el mandat del 80% té "més força" que el del 52%

El president del Govern, Pere Aragonès, s’ha compromès a parlar amb tots els partits abans de la propera reunió de la taula de diàleg amb la Moncloa. Així ho ha apuntat durant la sessió de control al president, aquest dimecres al matí al ple del Parlament, en una resposta al grup d’En Comú Podem. La seva líder, Jéssica Albiach, li ha reclamat que convoqui tots els grups a una mateixa reunió, i ha argumentat que el mandat del 80% té “més força” que el del 52%. D’altra banda, Carlos Carrizosa (Cs) ha avisat que els indults son “un error”. Aragonès ha reiterat la voluntat de solucionar el conflicte polític amb Espanya a partir d’una llei d’Amnistia i l’autodeterminació, i a través de la “posada en marxa” de l’Acord Nacional d’aquest àmbit.

Aragonès ha explicat que reunirà “en els propers dies” els partits independentistes que li van donar suport a la investidura -ERC, Junts i CUP. També vol aglutinar les organitzacions socials sobiranistes, així com tothom qui vulgui sumar-se a treballar per una “solució democràtica” al conflicte amb l’Estat. El president de la Generalitat ha marcat dos pilars en aquest objectiu: acabar amb la “repressió” i situar el referèndum com a “centre” de la solució.

De la seva banda, Albiach ha reclamat a Aragonès que convoqui la taula de partits catalans abans de la reunió entre la Generalitat i el govern espanyol. La cap de files dels comuns -que ha defensat els indults com a “pas imprescindible“- considera que reunir aquest òrgan de partits donarà “més força” a la negociació amb l’Estat.

Albiach creu que s’hi ha de parlar de tot: amnistia, autodeterminació, i també de com es pot “conquerir més sobirania“. La presidenta del grup d’En Comú Podem ha conclòs que si Aragonès vol apostar per la via del diàleg no tindrà cap “millor aliat” que els comuns.

Per la seva banda, Carrizosa ha insistit que els indults son “injustos” i que Aragonès ha de tenir en compte la “majoria” de la ciutadania catalana. El líder de Cs ha recordat la convocatòria de la manifestació unionista per l’11 de juny en contra dels indults, davant la delegació del govern espanyol.

Comentaris

  Lluït 02/06/2021 7:37 pm
  Dialogar? Ja coneixem quina és la seva capacitat de diàleg. La va demostrar quan va tallar abruptament amb els doctors especialistes de la pandèmia i el propi MH, aquest sí, President Torra, quan maldaven per salvar vides. La rudesa i insensibilitat per la vida i la salut dels catalans es va fer palesa. Ja pot anar fent el numeret, que no cola.
  Porcs traïdors 02/06/2021 2:36 pm
  Hem d'anar a per els nostres traïdors.
  Porcs traïdors 02/06/2021 2:11 pm
  No tornarem a la gàvia autonòmica de la que en sou carcellers per designi del estadopodrit i del qui cobreu a gust.

Nou comentari