Aragonès: “Entre avui i demà anunciarem noves mesures”

El vicepresident diu que li agradaria "poder sumar la CUP" al proper Govern i també obre la porta als comuns

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha avançat que “al llarg del dia d’avui o demà al matí com a tard” s’anunciaran les noves mesures restrictives per fer front a l’empitjorament de la covid-19. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Aragonès no ha volgut entrar en la concreció de les mesures per no especular i ha dit que s’han d’aplicar “com més aviat millor” i que cal fer un “pas enrere”. Així mateix ha apel·lat a la “responsabilitat individual” de la ciutadania, una mesura que, segons ha dit, no es pot escriure al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). I ha afegit que el Govern no està traslladant la responsabilitat als ciutadans perquè l’executiu està actuant en molts àmbits.

Per altra banda, ha dit que després de els eleccions del 14-F li agradaria “poder sumar la CUP” al Govern perquè, segons ell, ja és hora “que s’impliquin més amb la governabilitat” i perquè comparteixen una “visió d’esquerres”. En aquest sentit, també ha obert la porta a sumar En Comú Podem: “I per què no amb els comuns”, ha dit.

No rebrà Felip VI

Aragonès també ha dit que no participarà en cap acte que suposi “blanquejar la monarquia” en referència a la visita que dilluns que ve faran Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la planta Seat de Martorell. Segons ha dit en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, abans d’anar a passejar Felip VI “ha de donar moltes explicacions“. En canvi, ha confirmat que el Govern serà present a l’acte organitzat per Foment del Treball i en què hi serà el president Sánchez. Preguntat per l’estat de salut de Joan Carles I, Aragonès espera que es recuperi però ha afegit que això no treu que hagi de “rendir comptes” per les presumptes irregularitats en l’àmbit fiscal.

Nou comentari