Aragonès: “El 14F es decideix si la reconstrucció es fa des de Catalunya o subordinada a la Moncloa”

L’economista Miquel Puig veu en els fons Next Generation “una enorme oportunitat per a Catalunya per tenir una economia més resilient i productiva”

El candidat a la Generalitat d’ERC i també vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, que ha presentat els fons europeus com “una oportunitat històrica per fer més competitiva l’economia del país i la capacitat de resposta davant de les successives crisis”. En aquest sentit, Aragonès ha avisat que la propera legislatura serà la de la “reconstrucció en clau republicana”. “El 14F també es decideix si la reconstrucció es fa en clau catalana o subordinant l’economia i les decisions del nostre país als interessos de l’Estat, a la Moncloa”. En aquest sentit, el republicà ha avisat que a les urnes hi ha en joc “posar l’economia en mans de la Moncloa o dels catalans”.

ERC proposa la creació d’un consorci públic i privat que permeti fer inversions en els sectors més potents, i alhora transformar l’Institut Català de Finances en una veritable banca pública. “ERC vol guanyar, i la nostra prioritat serà el desplegament del pla econòmic de reconstrucció amb 31.000 milions en eixos estratègics com la vida, la digitalització o la transició ecològica”. En aquest sentit, Pere Aragonès ha alertat que el PSOE, com també el PP i Cs, proposen “utilitzar la Generalitat com una sucursal al servei de les grans corporacions amb seu a la capital de l’Estat, amb un projecte monopolístic de l’IBex-35”.

L’economista Miquel Puig en un acte d’ERC sobre els fons europeus Marc Puig

L’economista i regidor d’ERC Miquel Puig, que forma part d’un comitè de la Generalitat per analitzar les necessitats de l’economia catalana per distribuir els fons, i a qui Aragonès ha presentat com a “Mister Next Generation del meu govern”, ha presentat els fons Next Generation de la UE com “una enorme oportunitat per a Catalunya per tenir una economia més resilient i productiva. Al sud d’Europa hem tingut un impacte major de la recessió i de la Covid-19, i per reconduir-ho, el camí passa per la reindustrialització i el coneixement”. Entre els projectes més potents de Catalunya, Puig ha destacat projectes ambiciosos al voltant de la salut i també de l’enginyeria. “Sóc molt optimista, ens en podem sortir. Si encertem en la manera d’aplicar els fons i trobem el lideratge, ens en sortirem”.

Comentaris

  Ramon 01/02/2021 4:45 pm
  A sota algú m'ha agafat i reenviat un comentari dels meus sobre ERC. Quina gràcia.
  Votar a la criatura es votar ESPAÑA JUNQUERAS.IBEX35 01/02/2021 4:38 pm
  Aragones deSanch3z, Aragones deFerrovial, et presentes pel PSOE.ERC, criatura de la Colau?
  Maria 01/02/2021 3:53 pm
  Si guanya ER segur que estarà subordinada a Espanya. Ja tenen pactat el tripartit i la submissió a la Moncloa i l'ibex35.
  Ramon 01/02/2021 3:08 pm
  Totalment d'acord amb l'heroi del 155. Es decideix si la reconstrucció es fa des de Catalunya o subordinada a la Moncloa. No es pot resumir millor per què no hem de votar ERC.
  Luisnomeacuerdo 01/02/2021 1:45 pm
  A la Moncloa, no milhaus, a la Zarzuela es vuestra subordinacion como se pudo ver el 3 de octubre glorioso. Ale a rebuznar grocñordos.
  Ramon 01/02/2021 1:17 pm
  No tornaré a llegir (déu n'hi doret llurs pares i padrins) ni a fer comentaris, aquest diari em sembla d'ERC i potser els meus cometaris canten una mica...
  Joan 01/02/2021 12:35 pm
  Gràcies. Us votarem, votarem ERC però no insultarem ni farem escarafalls d'altres candidatures democràtiques i independentistes, com intenten incidir alguns babaus des de l'espanyolisme en forma de quintacolumnistes i trolls. Independència i salut !
  37
  16
  Respon
  fideli 01/02/2021 12:23 pm
  tu. nen: reclames la Nació? reclames el Dret català? freclames l'alliberament de Catalunya? què diu l'opus: sotmesos a l'imperio ñol?

Nou comentari