Aragonès sopa a Madrid amb la vicepresidenta espanyola Yolanda Díaz

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz, van sopar junts aquest dimecres després de la conferència del president català al Club Siglo XXI. Segons han explicat fonts de la Presidència a l’ACN, es tracta d’un sopar privat en què van tractar temes d’actualitat diversos. La trobada té lloc en el marc en què Díaz està buscant suports, també el d’ERC, per tirar endavant la reforma laboral pactada amb els agents econòmics. Aquesta necessitat de Podemos coincideix amb la demanda que tant ERC com JxCAT fan a aquesta formació perquè doni suport a la petició de creació d’una comissió d’investigació sobre els atemptats del 17A després de les revelacions de l’excomissari Villarejo.

En la conferència des de la capital espanyola, Aragonès va tornar a reclamar al president espanyol, Pedro Sánchez, que porti “propostes concretes” a la taula de diàleg. Aragonès va reptar l’estat espanyol a “atrevir-se” amb la convocatòria d’un nou referèndum d’independència per Catalunya en què pugui “guanyar”, però que també “pugui perdre”. Aragonès, que va iniciar la conferència defensant que “el referèndum és necessari”, també ha fet referència a les declaracions de Villarejo sobre el 17-A per reclamar “la màxima transparència per dissipar qualsevol tipus de dubte”. “Si hi ha algun dubte que s’investigui i es depurin responsabilitats”, va assegurar.

Aragonès, que va denunciar “la causa general contra l’independentisme català”, va emmarcar aquesta petició de nou referèndum en el “respecte a la voluntat majoritària” dels ciutadans de Catalunya per “decidir el futur polític” del país, “de forma pacífica i democràtica“, ha remarcat. Pel president de la Generalitat, l’origen del conflicte és la manca de proposta per Catalunya per part de l’estat espanyol. “L’origen del conflicte polític és la incapacitat demostrada fins a dia d’avui per les institucions de l’estat de permetre la demanda majoritària de decidir el futur polític a través d’un procés democràtic reconegut per totes les parts”.

Comentaris

  ciutadà Gener 13, 2022 | 08:34
  Bon profit us hagi fet a ambdós.
  Coulant Gener 13, 2022 | 09:41
  Almenys algú vol seure amb tu a la taula, ara, segur que el sopar el varem pagar els catalans, no se com no et cau la cara de vergonya
  A on us amagueu, CUP? Gener 13, 2022 | 10:23
  Preparant entre els dos el referèndum per la independència? Com quan vau preparar els pressupostos de i per Catalunya amb els comuns? I una taula de diàleg on hi substituireu JXC( vetats per ERC!) pels comuns? Ja et votarà la sra. García, Aragonés. Ja us ho fareu. El recolzament nostre l'heu perdut. MOCIÓ de censura i a casa i a valir, botiflerets de ral!

Nou comentari