El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès demana a l’independentisme parlar “més del país” per avançar
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha esquivat la polèmica amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i ha reclamat a l’independentisme que deixi de parlar tant “de si mateix” i parli “més del país”. Durant la sessió de control al Parlament, Aragonès ha avançat que a la conferència que donarà amb motiu del primer any de les eleccions del 14-F té previst parlar dels “grans consensos de país” i de la “incapacitat” de l’Estat de donar-hi resposta.

El president del grup de JxCat, Albert Batet, ha demanat a Aragonès que abandoni qualsevol esperança que la taula de diàleg doni resultats i comenci a bastir la direcció estratègica col·legiada independentista que van pactar ERC i Junts fa 9 mesos. “Pedro Sánchez no té gens d’interès per resoldre el conflicte polític”, ha dit. El diputat ha reconegut que l’independentisme no es pot “sentir orgullós” de com s’estan fent les coses perquè no estan avançant cap a la independència ni estan fent front a la repressió.

Aragonès ha insistit que el moviment independentista només avançarà quan parli “més del país que no pas de si mateix” i se centri a explicar les “raons” per fer la independència, ja que considera que els grans consensos de Catalunya “han topat sempre” amb la negativa de l’Estat. “La nostra causa té sentit si serveix perquè la gent visqui millor”, ha afirmat.

Grans consensos

La líder dels comuns, Jèssica Albiach, ha demanat al president que “rectifiqui” el rumb del Govern i torni als “grans consensos de país”, que en opinió de la diputada passen per un nou sistema de finançament. Per la seva banda, el cap de l’oposició i líder del PSC, Salvador Illa, ha anunciat que assistirà a la conferència d’Aragonès amb “interès” i que prestarà molta atenció als “punts sobre els grans acords de país”.

El president del Govern ha avançat que entre els grans consensos de Catalunya hi ha un estat del benestar “fort”, la llengua catalana com a vehicle de “cohesió social”, un país “obert al món” cohesionat com “un sol poble” i amb una economia productiva arrelada, verda i digital.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jm a febrer 09, 2022 | 12:27
    Jm febrer 09, 2022 | 12:27
    De quin pais???
  2. Icona del comentari de: Ja a febrer 09, 2022 | 13:24
    Ja febrer 09, 2022 | 13:24
    Per avançar en què?
  3. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 09, 2022 | 13:26
    Gonzalo febrer 09, 2022 | 13:26
    Bien dicho. Hay que hablar más del país. De España.
  4. Icona del comentari de: Tothom ho veu, jo també. a febrer 09, 2022 | 13:51
    Tothom ho veu, jo també. febrer 09, 2022 | 13:51
    Per aquest home parlar del païs vol dir: parlar de la comunidad española de Catalunya, i "...per avançar"" vol dir per integrar-la i fer una España més una i més grande. Fa temps que ERC ho treballa a Madrid. Ja no enganyen a ningú.
  5. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 09, 2022 | 14:16
    Pere Llimonera i Citronell febrer 09, 2022 | 14:16
    "Parlem més del país” ... Una comunidad que ha tenido que pedir más de 120.000 millones de euros al FLA está capacitada económicamente para promover unos JJOO? No se... gracias a las horribles políticas de los IndePendencieros y su corrupción, que es incluso peor que la de los grandes Partidos del bipartidismo nacional, Catalunya está en la Ruina Total... Los dispendios de los partidos supremacistas del Nacional-Catalanismo han sido terribles. Catalunya tiene una deuda Autonómica enorme de mas de 100.000 millones de Euros y ademas la parte alícuota de la deuda española, que es cerca de 235.000 € o 250.000 € millones (el total es de cerca de 350.000 € millones; casi del doble del PIB catalán de 1 año; mientras que la deuda de España es es del orden de 1 año de PIB ... Catalunya está calificada en todos sitios y por todos los organismos como región con "Deuda Basura", que se considera casi impagable por los Catalanes solamente; por eso Cataluña vive y recurre a los prestamos del Estado de la Nación Española; que a su vez recibe prestamos de la UE y otros, porque también tiene una deuda enorme; aunque mejor proporcionalmente y mejor situada que Catalunya específicamente. O sea Cataluña puede aun seguir financiándose, vivir y funcionar económicamente gracias al resto de España, que es quien la mantiene y paga sus deudas y las demencias y derroches de los nacionatas... Y eso, que España también está, aunque mejor, en una situación económica de enorme estrés y necesitada de estabilidad y crecimiento económico.... Agarrados a la 'mamela' de Mama España y desagradecidos... Con un déficit y una deuda que tienen la Generalitat y Catalunya que dobla en porcentaje a la de toda España y malgastando los 'calers' de todo el pueblo en cosas realmente innecesarias (jugadsa mestras de malbaratar calers), solo para seguir manteniendo el relato y contentar a su abducido rebaño; que hay que intentar garantizar el mayor numero de votos para las próximas elecciones y seguir agarraos a la teta... Mare de Deu, quin nivell !
  6. Icona del comentari de: Pep a febrer 09, 2022 | 14:22
    Pep febrer 09, 2022 | 14:22
    Avançar cap al poltronisme, Aragonès?
  7. Icona del comentari de: Presoner núm. 42000101 a febrer 09, 2022 | 15:05
    Presoner núm. 42000101 febrer 09, 2022 | 15:05
    Un país és un altra cosa, aquí hi ha població catalana i castellana amb projectes polítics radicalment oposats per al mateix territori "convivint" d'esquena a esquena mercès a la quietud imposada a uns per les porres de la Guàrdia Civil. Com tothom sap molt bé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa