Aragonès demana a Junts tancar ja un acord i “no xutar la pilota endavant”

El coordinador nacional d'ERC creu que els esculls en la negociació se superaran

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha emplaçat JxCat a tancar un acord per formar Govern i a “no xutar la pilota endavant”. En una compareixença davant la premsa, el candidat a president de la Generalitat ha recordat que ERC ha arribat a un acord amb la CUP després de negociar-hi i s’ha mostrat confiat que també serà possible pactar amb Junts per posar en marxa un executiu que “atengui les grans qüestions estratègiques del país” i les “urgències del moment”. El republicà ha constatat que els dos partits treballen en una mateixa direcció política i ha recordat el mandat del 14-F i la voluntat d’ERC de pactar amb Junts. Aragonès no ha concretat els esculls que impedeixen tancar l’acord d’investidura i ha dit que se superaran.

El vicepresident del Govern amb funcions de president ha ofert el contacte amb la premsa després d’haver-se reunit amb l’equip negociador dels republicans i ha pressionat els de Carles Puigdemont a tancar un acord “el més aviat possible”. Una vegada més, Aragonès ha insistit que cal iniciar la legislatura i tenir un Govern “amb totes les funcions”. El republicà ha recordat que aviat farà 15 dies del segon debat d’investidura i que és hora que no hi hagi més “dilacions” i que es posi en marxa el nou executiu.

Aragonès ha evitat concretar els esculls que impossibiliten tancar ja un acord. “A cada escull hem de ser capaços de poder posar una solució al costat”, ha apuntat. Ha mostrat plena confiança en els equips negociadors des tres partits. Preguntat sobre si es tancarà un acord d’investidura abans de Sant Jordi, Aragonès ha apuntat que no és un “bon consell” posar dates “inamovibles” i que cal un acord “com més aviat millor”. “Les urgències no esperen”, ha insistit.

Comentaris

  Aragones no val res de res 11/04/2021 6:58 am
  Aragones amagat a dins les sotanes del GRAN DICTADOR D'ERC, no val res de res. Dic5adura junqueras, quina por que fa el Maduro junqueras, que es creu Deu i es no res, una vilgaritat catolica.sanchista
  Octubrista 10/04/2021 9:54 pm
  Acords, els justos. Suport en aquells assumptes d'interès nacional i encara gràcies. A fer el ridícul a la taula de perdre el temps, hi podeu anar solets (o amb els de la CUP si us volen acompanyar).
  Lluit 10/04/2021 9:52 pm
  Donem-nos una altra oportunitat per deixar "fora de joc" aquest personatge que, pel que s'ha vist i se sap, pinta nefast per Catalunya. Millor noves eleccions que consolidar un tipus incompetent i dèspota que viu la situació com un joc. Amb les frases poca-solta habituals es mostra més interessat en acaparar poder i en forçar una submissió de Junts a Erccup que no pas de servei eficient i expert a Catalunya i als catalans.
  Clar... 10/04/2021 9:49 pm
  Aragonès sap que serà President, però no en te prou perquè a més vol que Junts revalidin les seves polítiques amb la CUP. amb un clar intent de minimitzar-los. Junts farà be de passar a l'oposició i deixar-los en evidencia.
  .... 10/04/2021 9:02 pm
  ERC necesita a Junts per apantallar-se i disimular la seva incapacitat. Només cal llegir el titular de la noticia. Es evident que Junts a la llarga podria quedar perjudicat per implicar-se en la mala política de ERC-CUP
  fideli 10/04/2021 8:24 pm
  nen, plega
  Odil.le 10/04/2021 7:26 pm
  Dona el que pensar el que el PSOE estigui tan interessat amb esguerra republicana. Pactar a cegues amb esguerra és com pactar a cegues amb els espanyols, sabem de sobra que incomplira, Quan la famosa taula de diàleg esguerra no estaba d'acord que hi hagués un relator, sempre podria explicar al món qui faltava a les seves promeses, ara esguerra torna a repetir la jugada i no vol compromoetre's de veritat, així sempre podrà incomplir. Ho porta en el seu taranna i no hi ha res a fer.
  Amb junqueras, sempre serem espanyols 10/04/2021 7:00 pm
  Torrent vol remenar l'olla del caldo autonomista eternament, com bon esquerranista espanyol. Salvar el Gobierno 155 de epaña, la gran obra del nefast i traidor Junqueras de ferrovial, Rey absolutista de Erc.epaña, una secta unipersonak, del nostre Deu excels
  LLARENA dPENA 10/04/2021 6:56 pm
  Quanta hipocrersia per part de la gent d'EAC (Esgerro Autonomista de CAT).L'Aragonées i els seus han estat, i estan encara, llençant la pilota fora per perdre temps i no deixeen de queixar-se de les imaginades demores de Junts per passar per l'aro. Han estat hipócrites i desvergonyits en un grau altisim negociant un acord a banda de Junts i quan li plantegen negociar els marquen les condicions acordades amb la CUP, no amb ells, que HAN D'ACEPTAR perque hi hagi Govern indepe. Espero que Junts no e sbaixi els pantalons i exigeixe el que sigui més adient per la ciutadania catalana. I si no, que no entri a formar part d'un govern que, si més no, per part d'EAC, no te interés real en la independència. Tot és una desgràciada maniobra per que la gent carregui contra Junts la vergonya de la situació que estem vivint els veritables republicans. Els d'Esgarro Autonomista deuen estar molt cofois perquè tothom culpará Junts del proper govern autonomista ambs el de la Colau i la CUP, veritable interés i desitg d'EAC. MAI, MAI HAURIA ARRIVAT A IMAGINAR TANTA INDIGNITAT I MANCA DE VERGONYA PER PART DELS DE JUNQUERES, la colla d'Esgarro Autonomista.
  Erc, hitlerians i poc més. Com manipular a la gent tonta 10/04/2021 5:49 pm
  Xutar la pilota endavant, via amplia, la gent,puraimbecilitat goebbilana, nazisme pur i dur. Pobre Catalunya amb aquests fillets de hitler
  43
  14
  Respon
  Angelblau 10/04/2021 5:35 pm
  No es pot donar suport ni pactar res de res amb aquests Rufians de ER. Que s'ho facin ells.
  48
  14
  Respon
   Lluit 10/04/2021 9:51 pm
   Donem-nos una altra oportunitat per deixar "fora de joc" aquest personatge que, pel que s'ha vist i se sap, pinta nefast per Catalunya. Millor noves eleccions que consolidar un tipus incompetent i dèspota que viu la situació com un joc. Amb les frases poca-solta habituals es mostra més interessat en acaparar poder i en forçar una submissió de Junts a Erccup que no pas de servei eficient i expert a Catalunya i als catalans.
  Angelblau 10/04/2021 5:30 pm
  Amb el Noi del Ibex-Ferrovial ni aigua. Aquest de ER que s'ho facin sols ...
  32
  13
  Respon
  pues ahora no me acuerdo 10/04/2021 5:24 pm
  fiel hijo de la Moncloa, Aragonés no eres nada, tu amo y señor ni siquiera sabe tu nombre , eres una marioneta en manos de Madrid. cuando se acabe la función , la marioneta se tira y se pondrá otra , recuerda piltrafilla, ROMA NO PAGA TRAIDORES
  32
  11
  Respon
  Ramon 10/04/2021 5:11 pm
  Per pactar, acordar, negociar res amb ERC ja quasi que fer-ho directament amb el PSOE. Total, ERC només són un titella del PSOE.
  58
  19
  Respon
  Rosa 10/04/2021 3:32 pm
  Dons si voleu arribar a un acord ràpid, ja sabeu què heu de fer: acceptar el que us proposen. Si no haguéssiu traït Puigdemont i Torra i no us baixessin els pantalons davant les ordres de Sánchez i els jutges, hauria estat més fàcil arribar a acords amb Junts. Ara ningú no es refia d'ER. Vosaltres us ho heu buscat
  74
  33
  Respon
  El Pere y la Dama Laura, después de muchos percances... 10/04/2021 1:50 pm
  ... para acabar con los chismes deciden matrimoniarse. La fiesta fue tan movida y tuvo tal duración que según cuenta un cupaire duró hasta que se acabó.
  20
  57
  Respon
  Baix Empordanes 10/04/2021 1:25 pm
  ILLA, ILLA, ILLA, ILLA, al final ho conseguira per la vostra culpa i ha vosaltres JxCat i ERC a las proximas eleccions us votaran la vostra familia i amics perque molts del vostres votans han quedat desebuts.
  17
  22
  Respon
   La culpa no és de tothom 10/04/2021 1:33 pm
   És JxCAT que té problemes interns de molta envergadura, i que afecten la negociació. No tenen les idees clares i van molt lents. Sembla que la direcció tampoc ha paït el resultat de les urnes i es troben desorientats.
   45
   105
   Respon
    Odil.le 10/04/2021 8:15 pm
    No tenir les idees clares per a tu què significa??? No volen donar un xec en blanc a esquerra i això és wvident. I esquerra no vol comprometre's per escrit a res. Igual qui kobté gaure clar qu3 vol dir "tenir lea iddes clares" és esquerra al menys amb la independència perqu3 el que és pee les poltrones ... i tant que esquerra hobté clar. És el seu objectiu a la vida.
    E.Font 10/04/2021 3:05 pm
    El problema de JxCat es negociar amb ERC, la qui està disposada a traïr als seus votants.
    63
    32
    Respon
  Anònim 10/04/2021 1:11 pm
  Apa i que et bombin, Inútil!
  Anònim 10/04/2021 1:11 pm
  Apa i que et bombin, Inútil!
   Apa va , prou excuses i a treballar !!!! 10/04/2021 3:16 pm
   Donçs si voleu tancar un acord , ja sabeu que heu de fer i cap aon tirar !!! Sou vosaltres ehhh els que heu de mourà fitxa , sinó us poseu a governar ja que dieu en sabeu tant .
   43
   38
   Respon
  Anònim 10/04/2021 1:11 pm
  Apa i que et bombin, Inútil!
  Pilota parada 10/04/2021 12:39 pm
  NO VALS RES, ARAGONÉS.
  77
  27
  Respon

Nou comentari