El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès defuig la polèmica amb Lambán i defensa la candidatura catalana
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defugit la polèmica amb Javier Lambán després que el president de l’Aragó cancel·lés a última hora la reunió prevista per aquest divendres per parlar dels Jocs Olímpics d’Hivern. En una roda de premsa des de Castelló de Farfanya (Noguera), Aragonès ha assegurat que el Govern català segueix “disposat a parlar” i que si finalment Lambán canvia d’opinió i vol reunir-se, “ja es posarà en contacte” amb Presidència.

Aragonès ha volgut rebaixar el to de la polèmica després d’acusar Lambán de ser un “irresponsable” per deixar-lo plantat i retreure-li les “gesticulacions i sobreactuacions” que ha fet el dirigent socialista en els últims dies. “No entraré en més polèmiques”, ha advertit Aragonès. “Cal deixar treballar els espais tècnics, que en els últims mesos han treballat molt”, ha dit. El president de la Generalitat ha insistit que la voluntat de Catalunya és acollir el “màxim de disciplines i proves” i que el Govern aposta per un projecte sostenible.

En la mateixa línia, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha insistit que el Govern no entén el “cop de porta” de Lambán. “És un desaire i es pot situar dins un intent de conflicte polític i de guerra entre territoris que nosaltres no jugarem ni abonarem”, ha dit en una entrevista a RAC1. Vilagrà ha assegurat que el Govern està en contacte amb el COE i el COI per definir la seva proposta tècnica i ha avisat que la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern “no serà al 50%” perquè cada territori no pot aportar els mateixos actius.

El govern espanyol també ha entrat en la polèmica i ha convidat Catalunya i l’Aragó a buscar un “consens” per presentar una candidatura conjunta. “És el moment de no introduir elements de distorsió i de deixar treballar ambdues comunitats autònomes”, ha afirmat la ministra de Transports, Raquel Sánchez. La dirigent socialista ha confiat que Lambán i Aragonès puguin reunir-se més endavant.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marc Jimenez a gener 28, 2022 | 15:05
    Marc Jimenez gener 28, 2022 | 15:05
    Aragonès defuig la polèmica amb Lambán i defensa la candidatura espanyola.
  2. Icona del comentari de: Curiós a gener 28, 2022 | 15:08
    Curiós gener 28, 2022 | 15:08
    L'Aragonés, perdó, l'Aragonès defensa la candidatura dels jocs sense esperar al resultat de la consulta del territori?
  3. Icona del comentari de: Les coses clares a gener 28, 2022 | 18:33
    Les coses clares gener 28, 2022 | 18:33
    La candidatura només té sentit amb el nom Barcelona. Si fos Pirineus inclouria tres estats. Lamban no pot pretendre una relació d'igualtat, ja que no pot aportar cap nom que tingui projecció internacional.
  4. Icona del comentari de: Miren a gener 29, 2022 | 08:52
    Miren gener 29, 2022 | 08:52
    Fer un comentari no serveix de res, és com una mena de rebequeria quan t'enfades que no porta enlloc. I és que la veritat crec que ens assemblem als nostres polítics. deixem anar unes parrafades i no ens movem de lloc, potser a twitter és diferent. Està bé opinar quan no s'està d'acord però empassar-nos tants gripaus sense fer res de res... la reforma de la reforma laboral que tant plau als empresaris, al govern central i sindicats, el nostre govern -tenim govern?- mut demanant diàleg per claudicar, democràticament això sí. Els jocs olímpics (amb neu de fàbrica) perquè?, per fer arribar un tren digne a Puigcerdà i a Ripoll?, ah els aranesos!, tan espanyols, volen una especie de manga del mar menor al Pirineu pel turisme. Això és el més recent, però ja no ho recordem: aeroport, Hermitage, rodalies, trens que no arriben al port ni a l'aeroport, corredor mediterrani i tot això amanit amb una repressió que no para. Estem paralitzats, tenim por de la dreta, la clàssica i la fake, i hauríem d'estar espantats de nosaltres mateixos. potser que ens posem davant del mirall.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa