Aragonès defensa que no s’ha de “desaprofitar cap oportunitat” per resoldre el conflicte

El vicepresident assegura que s'asseuran a la taula de negociació amb la "màxima exigència i unitat estratègia"

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha avisat que no s’ha de “desaprofitar cap oportunitat” per resoldre el conflicte polític. Així ha respost al president Quim Torra, que aquest dissabte en un acte de Junts per Catalunya va advertir que la figura del mediador era indispensable. El republicà també ha afirmat que han d’encarar la taula de negociació amb el govern espanyol amb “la màxima exigència i unitat estratègica” per defensar el dret d’autodeterminació i la reivindicació d’amnistia dels presos i exiliats. Aragonès ha fet aquestes declaracions en el tretzè Congrés Nacional d’Unió de Pagesos, que s’ha tancat aquest diumenge. 

Pel que fa a la figura del mediador, Aragonès ha assegurat que n’és partidari però que aquesta qüestió no hauria de bloquejar la negociació. “Si hi ha un mediador millor, però en tot cas no hem de desaprofitar l’oportunitat d’allò que hem demanat tantes vegades que és que l’Estat s’assegui a resoldre el conflicte polític, políticament“, ha sostingut. I en aquest sentit, ha reiterat que ERC assumeix en “solitari el desgast” que ha suposat “forçar l’Estat” a asseure’s a negociar, malgrat que els “beneficis” són per al país.

Davant això, ha considerat “fonamental” no desaprofitar l’oportunitat de posar sobre la taula de negociació que la solució del conflicte és “un referèndum sobre la independència de Catalunya” i “l’amnistia dels presos i els exiliats”. El republicà també ha expressat que el president Torra ha d’encapçalar la mesa de negociació. Tot i això, ha reivindicat la seva assistència com a soci de l’executiu. “Evidentment estaré al seu costat per defensar el gran consens que ens uneix: l’autodeterminació i l’amnistia”, ha valorat. A banda, el republicà ha demanat al PSC que sumi a favor del desbloqueig i que no prioritzi els interessos electorals per “desgastar” ERC com a “principal rival”. “Això anirà d’ERC o PSC en les pròximes eleccions”, ha vaticinat Aragonès.

Nou comentari