Aragonès defensa les mesures catalanes en comparació amb Madrid: “Salven vides”

El vicepresident amb funcions de president pressiona Sánchez perquè concreti les ajudes a la restauració

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha defensat que les mesures restrictives de Catalunya, “més intenses” que les de la Comunitat de Madrid, tenen un cost econòmic més elevat però permeten salvar vides. En una entrevista a ‘Antena 3’, Aragonès ha reivindicat que a Catalunya s’ha reduït la propagació de la covid-19 tres vegades més ràpid que a Madrid i això ha permès una situació sanitària molt millor i, per tant, menys morts. “La vida sempre per davant“, ha afegit Aragonès. Pel que fa a les ajudes al sector de la restauració, Aragonès ha pressionat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè concreti el que va prometre. Segons el vicepresident, Catalunya ha fet l’esforç que estava en les seves mans.

Aragonès ha concretat que el Govern ha destinat 109 MEUR per a ajudes a la restauració i que en total es poden aconseguir fins a 3.000 euros per a un bar o restaurant però ha remarcat que Catalunya no és un estat com Alemanya. “Parteixo de la premissa que els responsables polítics compliran la paraula. Esperem que s’aprovi com abans millor“, ha conclòs en referència a les ajudes estatals per a la restauració.

Pel que fa als pressupostos de l’estat, Aragonès ha defensat el suport d’ERC amb l’argument que “no es pot dimitir del present per un futur millor amb el què el partit segueix compromès”. “Som independentistes, som republicans, no renunciarem mai a la independència i no renunciarem mai a millorar el present“, ha afegit. Segons ha apuntat, hi ha una diferència “clara” entre els pressupostos de l’estat per a l’any que ve i els fallits de l’any passat i ha recordat que el context és de la pitjor crisi econòmica dels darrers anys.

Nou comentari