Aragonès defensa que els fons europeus es gestionin des de Catalunya

El vicepresident presideix el Comitè assessor Catalunya-Next Generation EU i recorda: "Som qui coneixem el país i les seves necessitats"

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha insistit en la defensa perquè els fons de reactivació europeus es puguin gestionar de de Catalunya. Durant la primera reunió telemàtica del Comitè assessor Catalunya-Next Generation EU, aquest dijous a la tarda, Aragonès ha reiterat que els projectes que optin als fons europeus s’han de fer “des del territori i la proximitat”. “Som qui coneixem el país, la seva potencialitat i les necessitats i el potencial transformador de la gent”, ha afegit Aragonès. A la trobada telemàtica, on també hi ha assistit el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, s’han presentat els 14 membres del Comitè.

Aquest organisme és l’encarregat d’identificar els projectes que optaran als recursos dels fons europeus de recuperació i complementarà el programa de reactivació de la CORECO. El vicepresident ha recordat que el Govern en funcions ja s’ha dotat d’un Pla de reactivació pioner: “Catalunya ha de poder gestionar els recursos que li corresponen perquè som qui coneixem el país”. Per la seva banda, Tremosa, ha destacat el “paper principal” de les empreses en la recepció dels fons europeus.

El Govern va aprovar a principis d’octubre la creació del CONEXT CAT-EU, que ha d’identificar els projectes que optaran als recursos dels fons europeus de recuperació. Els projectes s’escolliran entre les propostes recollides en el Pla per la reactivació econòmica i la protecció social, presentat pel Govern el juliol, i d’altres sorgides i promogudes per altres actors econòmics, empresarials o socials.

En aquest sentit, el comitè CONEXT CAT-EU complementarà la tasca de la Comissió per a l’elaboració del Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social com a conseqüència de la crisi de la Covid-19 (CORECO), l’òrgan creat pel Govern per articular la resposta de la Generalitat als reptes econòmics i socials derivats de la pandèmia.

Un total de 14 vocals formaran el Comitè. Es tracta de persones de reconegut prestigi en matèria econòmica i vinculades als àmbits acadèmic, professional i sectorial del país. Els membres del comitè no percebran cap retribució per l’exercici de les seves funcions. El Comitè està adscrit al departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Aragonès n’ocupa la presidència, i Tremosa n’és el vicepresident.

Nou comentari