Aragonès defensa els Mossos i el dret a manifestació i condemna els aldarulls

El vicepresident en funcions assegura que s'analitzaran les actuacions incorrectes

El candidat d’ERC, Pere Aragonès, ha comparegut avui com a vicepresident en funcions per donar resposta als aldarulls que ha viscut Catalunya en els darrers dies. Aragonès ha evitat fer referència al conseller Sàmper, però ha posat en valor la tasca diària “bàsica” dels Mossos. Tot i així, Aragonès ha assegurat que els debats sobre l’ús de la força policial que han sorgit arran la detenció de Pablo Hasél es traslladaran al Parlament i s’abordaran en la nova legislatura “amb serenor”. “Les decisions no s’han de prendre en calent”, ha recalcat després d’assegurar que les actuacions que hagin sigut incorrectes s’analitzaran per garantir bona praxis. “Oferir perspectives de futur és la millor inversió per garantir la cohesió social del país”, ha afegit. 

Aragonès ha recalcat que les decisions que es prenen en els operatius policials son “tècniques” i ha demanat “no barrejar” quan li han preguntat sobre si el model policial serà clau en la negociació del futur Govern. De fet, ha demanat que aquesta qüestió no es converteixi en un “joc polític” i un “pim pam pum”.

Aragonès ha intentat mantenir l’equilibri entre la defensa dels Mossos i la legitimació dels manifestants pacífics: “Faig una crida a evitar la criminalització dels que avui surten al carrer a exercir la llibertat d’expressió i manifestació”, ha subratllat. Tot i així, ha deixat clar que “els saquejos no són part d’aquest dret” i s’ha compromès a abordar l’origen del malestar que hi ha a la societat catalana. 

El PSC havia demanat la compareixença de Pere Aragonès al Parlament per les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél en considerar que “no hi ha res” que pugui justificar els actes “vandàlics i violents”

Comentaris

  Lluït 22/02/2021 9:46 pm
  Ha llegit bastant malament un discurset molt "mono".
  Bot 22/02/2021 7:46 pm
  Aragonés és un doble.
  fat boy 22/02/2021 7:42 pm
  Amb aquestes esquerres no se perque volem a Vox.
  LLARENA dPENA 22/02/2021 7:34 pm
  Els aldarulls estan sent provocats només pels Mossos. Els que es dediquen a robar aquets no son manifstants. Aquest son lladres que aprofiten la ocasió atés que els Mossos estan entretinguts alhora quegaudin apallissan manifestants. Molta gentusssa uniformada entre membres de la BRIMO.
  19
  12
  Respon
  Luisnomeacuerdo 22/02/2021 7:05 pm
  Milhaus sácate la piruleta de la boca que no se entiende nada. Hora de rebuznar grocñordos.
  'Tot i així, ha deixat clar que “els saquejos no són part d’aquest dret” ' 22/02/2021 6:34 pm
  Ooooh!! ¿Quien lo hubiera imaginado? Por fin tenemos un lider realmente visionario. Muchas gracias por la explicación.

Nou comentari