El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès, davant el TSJC: “Solé està acusat de ser un gran alcalde”
  • CA

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat que el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, està acusat de ser “un gran alcalde” i canalitzar les aspiracions de llibertat del poble d’Agramunt, a l’Urgell. Així ho ha dit davant les portes del Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC) on aquest dilluns ha començat el judici contra Solé per facilitar el referèndum de l’1-O quan era alcalde d’Agramunt. Aragonès ha reivindicat que els electors locals han d’estar al costat de les demandes dels ciutadans, siguin locals o nacionals. I ha afegit que l’única solució a l’actual situació és una llei d’amnistia i un reconeixement de l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Avui està acusat de ser un bon alcalde, un gran alcalde, i per això estarem al seu costat i al costat dels represaliats“, ha afegit Aragonès. Segons el també coordinador nacional d’ERC, el tribunal l’acusa d’haver estat escollit per gestionat el bé comú i canalitzar les aspiracions de llibertat del poble d’Agramunt. Es tracta, segons ha dit, d’una “nova causa repressiva i arbitrària” que demostra la “deriva antidemocràtica i d’involució dels poders de l’Estat”.

En aquest context, Aragonès ha defensat que és moment de refermar el compromís amb la independència, la democràcia i de reivindicar els electors locals, “que han d’estar al costat de les demandes dels ciutadans“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa