Aragonès, davant el TSJC: “Solé està acusat de ser un gran alcalde”

El vicepresident reivindica que els electors locals han d'estar al costat de les demandes dels ciutadans

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat que el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, està acusat de ser “un gran alcalde” i canalitzar les aspiracions de llibertat del poble d’Agramunt, a l’Urgell. Així ho ha dit davant les portes del Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC) on aquest dilluns ha començat el judici contra Solé per facilitar el referèndum de l’1-O quan era alcalde d’Agramunt. Aragonès ha reivindicat que els electors locals han d’estar al costat de les demandes dels ciutadans, siguin locals o nacionals. I ha afegit que l’única solució a l’actual situació és una llei d’amnistia i un reconeixement de l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Avui està acusat de ser un bon alcalde, un gran alcalde, i per això estarem al seu costat i al costat dels represaliats“, ha afegit Aragonès. Segons el també coordinador nacional d’ERC, el tribunal l’acusa d’haver estat escollit per gestionat el bé comú i canalitzar les aspiracions de llibertat del poble d’Agramunt. Es tracta, segons ha dit, d’una “nova causa repressiva i arbitrària” que demostra la “deriva antidemocràtica i d’involució dels poders de l’Estat”.

En aquest context, Aragonès ha defensat que és moment de refermar el compromís amb la independència, la democràcia i de reivindicar els electors locals, “que han d’estar al costat de les demandes dels ciutadans“.

Nou comentari