El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès creu que la taula de diàleg s’ha d’ajornar fins després del 14-F
  • CA

l vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha allunyat la possibilitat de reunir la taula de diàleg i ha avisat que no es pot reactivar mentre Catalunya “estigui en interinitat“. En una entrevista a ‘El Periódico’, Aragonès ha remarcat que de moment el que cal és buscar fórmules per “preservar” l’instrument i ha dit que quan s’hagi de tornar a engegar la taula es decidirà entre Junts i ERC. “Han inhabilitat el president i això ho alerta tot”, ha subratllat. En relació a les properes eleccions, el vicepresident en funcions ha dit que “ja es veurà” si el proper Govern compta amb el suport dels comuns però ha avisat que l’executiu “ha de ser independentista”. A més, ha confiat que s’hi pugui sumar la CUP.

En relació a un pacte amb el PSC, Aragonès ha dit que la formació de Miquel Iceta “de socialista només en té la sigla”. “Ho veiem a la Comunitat de Madrid, quan no s’atreveixen a fer a un govern neoliberal del PP el que, per molt menys, farien amb Catalunya”, ha afegit.

En ser preguntat pels pressupostos a l’Estat, Aragonès ha defensat que “donin respostes a la gent” i ha apostat per sortir de la crisi econòmica fent més despesa pública. Tot i això, i encara que ha dit que abans de decidir res cal veure la proposta, ho ha vinculat també a la situació política a Catalunya, amb “repressió i un conflicte polític” que el govern espanyol es va comprometre a solucionar. En aquest sentit, el vicepresident ha dit que cal que la solució al conflicte i els pressupostos vagin en paral·lel perquè en cas d’aprovar-se els comptes “donaran recorregut” a la legislatura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa