El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès està “convençut” que la CUP donarà suport als pressupostos
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, està “convençut” que “treballant els detalls” dels pressupostos de la Generalitat per al 2022 la CUP hi donarà suport. En una atenció als mitjans des de Glasgow, on assistirà aquest dilluns a la 26a Conferència Mundial pel Clima (COP26), Aragonès s’ha mostrat optimista, ja que creu que podran “tirar endavant” els comptes amb els vots d’ERC, Junts i la CUP. “Els pressupostos han de tenir el suport d’aquells que van aprovar el programa d’investidura”, ha dit aquest diumenge, sense concretar en quins àmbits es podrien fer retocs per convèncer els cupaires. Preguntat per la possibilitat d’obrir-se a negociar amb els Comuns o el PSC, Aragonès ha esquivat aquest escenari reiterant que estan treballant perquè les tres formacions independentistes es posin d’acord.

La CUP decidirà el pròxim cap de setmana 12, 13 i 14 de novembre si dona llum verda als pressupostos del Govern. La formació ha explicat que ho decidirà la militància a les assemblees obertes parlamentàries, que seran telemàtiques i presencials. L’objectiu, explica el partit, és debatre i analitzar la proposta de llei de pressupostos d’Aragonès, la seva tramitació i l’acció política duta a terme per l’executiu des de l’inici de la legislatura.

Aquest dissabte la portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, va recalcar la voluntat de la seva formació de pactar i avalar els pressupostos de la Generalitat que proposarà el Govern aquest dimarts després del Consell Executiu. “No hem tirat la tovallola“, va reiterar. Així ho va afirmar en una entrevista a Catalunya Ràdio després de ser preguntada per si la CUP és el soci idoni de l’executiu català per a aprovar els comptes. Reguant va advertir al Govern que “encara hi ha temps per a canviar”. Tot i així va matisar que actualment la seva formació “està més prop del ‘no’ que del ‘si’” per a donar suport als comptes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No. a novembre 07, 2021 | 20:00
    No. novembre 07, 2021 | 20:00
    Doncs espero un rotund No
  2. Icona del comentari de: Aragones un pollito sense cresta a novembre 07, 2021 | 21:24
    Aragones un pollito sense cresta novembre 07, 2021 | 21:24
    Pobre pollito, es unagallineta
  3. Icona del comentari de: Català a novembre 08, 2021 | 07:47
    Català novembre 08, 2021 | 07:47
    La CUP ho farà si els passeu la pertinent comimssió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa