Aragonès constata les posicions allunyades amb Sánchez i anuncia la reactivació de la mesa de diàleg

Ha subratllat que la solució global per solucionar la repressió passa per l'amnistia i l'autodeterminació

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha valorat la reunió que ha mantingut amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assegurant que malgrat que les posicions dels governs estan “allunyades”, l’executiu català aposta pel “diàleg” i la “negociació”. En aquest sentit ha subratllat que la solució global per solucionar la repressió passa per l’amnistia i l’autodeterminació.

El president ha exposat que la resolució del conflicte polític s’abordarà a través de la taula de diàleg que es reunirà la setmana del 13 de setembre. Malgrat tot, no ha definit ni la metodologia de treball ni la composició de les delegacions catalana i espanyola. Aragonès ha assenyalat a l’executiu espanyol dient que “l’Estat ha de fer una proposta d’Estat” que fins ara no ha arribat. Finalment ha conclòs que no busquen “una foto” sinó fer front a un “un problema polític de fons”.

Aragonès ha fet referència a l’amnistia com a “solució global” que suposaria el final de la repressió per als presos indultats, els exiliats i totes aquelles persones represaliades. Igualment ha exposat que l’executiu català vol que el futur de Catalunya “es resolgui a les urnes” per tal que sigui la ciutadania la que tingui la última paraula. En aquesta línia a argumentat que es tracta d’una “proposta inclusiva” en la mesura que la iniciativa inclou tant a les persones que volen la independència com a aquelles que no en són partidàries.

Aragonès ha reconegut que la negociació serà “molt complexa” perquè fins ara cap executiu espanyol ha obert la possibilitat d’un acord entre les parts. Tot i això ha subrallat que el Govern afrontarà la negociació amb “tota l’ambició”.

Negociació amb dos espais

Després de parlar sobre les vies per assolir una solució per a l’atzucac polític el president també ha explicat que més enllà d’aquesta qüestió també es parlarà amb l’estat espanyol sobre fets pendents com ara els incompliments de l’Estatut o el finançament. Tot plegat es farà mitjançant la comissió bilateral. Aragonès ha comentat que la trobada d’aquest organisme tindrà lloc durant aquest mes de juliol.

Sobre la trobada Aragonès també ha dit que ha instat a Sánchez a donar compliment a l’informe del Consell d’Europa que demana l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Ha afirmat que es tracta d’un “primer pas” i ha mantingut que el Govern no renuncia a mantenir oberta la via del diàleg.

Comentaris

  Vendetta 29/06/2021 9:09 pm
  Cherrameda botiflera processista kin fastic
  Josep 29/06/2021 10:48 pm
  Parguela, lluç, fora lliris i amunt el foc
  carbó 29/06/2021 11:16 pm
  El llimac servill, col·laboracionista disfresat de messell donant aire a espanya. Aquest cop el carmelo li han donat de platan, oi?
  Que censurei ara? 29/06/2021 11:59 pm
  Que aquests d'Erc ens han venut, des del 21 D del 2017 que em consta. Ara bé que gent que són independendistes els votin, a no ser que siguin militants o vividors amb càrrec, no ho puc entendre. Tinc familiars que no són ni militants ni tenen càrrec a ERC, independentistes de tota la vida i me'n faig creus que com segueixeb les ordres del partit, que per activa i per passiva no paren de demostrar amb paraules i amb accions que la independència no els hi interessa, només cal veure gent com en Maragall, Nuet, Rufian, Tardà, Sol, etc i rn Junqueras que no se'n recorda del que deia sobre negociar amb ñ. Llàstima que els heu votat, els que ho heu fet debeu edtar encantats amb la foto amb el rei, aquedta amb el sanchez, segona en una setmana rebaixant la feina que es fa al exterior. Vergonya i angúbia em provoca aquesta nornalitzazió. Er us heu convertiy rn la Nova Convergència però sense ni folla d'acordar "el peix al cove". Acabareu aquests dos anys de dialogo oferint-nos votar 3 o 4 respostes perquè els indepes quedem ben dividits. Sou uns merdes, merdes.
  Bit 30/06/2021 5:26 am
  Màfia maçònica internacional. Camarada cigronet!
  Català 30/06/2021 6:26 am
  Tota aquesta tabola és com posar un plàtan dintre la gàbia d'un canari i esperar que canti.
  Independentista 30/06/2021 7:35 am
  Els que tenim ja una edad recordem alló dels "Diálogos para besugos", no?. Doncs per aquí va la cosa.
  Psoe i erc, germans bessons i corruptes.ferrovials 30/06/2021 7:39 am
  Sanchez i aragones nomes treballen per estar 4 anys robant nomines publiques. Esquerres per forrarse i poc mes. Ai quins ferrovials ens esperen del quinqui mossen junqueras d'esquerra per la bitlletera plena

Nou comentari