El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès compareixerà dijous al ple del Parlament
  • CA

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, compareixerà dijous a la tarda al Parlament. Ho farà a petició pròpia tot i que el PSC-Units, Cs i el PPC també li ho havien demanat. Així s’ha acordat a la reunió de la Junta de Portaveus d’aquest dilluns, que ha fixat l’ordre del dia del ple de dijous. La jornada començarà al matí amb la designació dels senadors autonòmics que representaran el Parlament a la cambra alta espanyola. Els candidats proposats pel PSC-Units, ERC i JxCat hauran passat abans dimarts per la Comissió de l’Estatut dels Diputats, que n’avaluarà la idoneïtat.

Un cop duta a terme la votació, es farà la sessió de control al Govern en funcions i es debatran i votaran dues propostes de resolució.Fonts parlamentàries han explicat que també s’ha plantejat que dijous es constitueixi la Diputació Permanent, que és l’òrgan que substitueix el ple en dates inhàbils o sense activitat parlamentària –com els períodes de vacances o amb la cambra dissolta per convocatòria d’unes eleccions–. Tot i que la constitució de la Diputació Permanent coincideix amb el trencament de les negociacions entre ERC i JxCat per formar Govern a dues setmanes que s’acabi el termini per investir president de la Generalitat, les citades fonts han aclarit que és un tràmit que caldria fer igualment un cop ha arrancat la legislatura. Aquest procediment es farà al marge del ple.

La sessió de dijous i previsiblement les que la seguiran seran de format reduït –amb aproximadament la meitat d’escons ocupats– i els diputats podran delegar els seus vots o bé exercir-los telemàticament, com es va fer la passada legislatura per evitar la presencialitat en plena pandèmia de covid-19. Dijous caldrà votar les propostes de senadors –Antoni Poveda, Manel de la Vega i Lorena González, del PSC; Josep Maria Reniu, Adelina Escandell i Pau Furriol, d’ERC, i Josep Lluís Cleries i Assumpció Castellví, de JxCat– i dues propostes de resolució que es debatran conjuntament: una sobre drets i llibertats i una altra per constituir una comissió d’estudi sobre el racisme institucional.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a maig 10, 2021 | 16:15
    Català maig 10, 2021 | 16:15
    Aquests ja tenen la poltrona, l'unica cosa que volien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa