El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès avisa d’una tardor “complexa”
  • CA

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha advertit aquest dimecres que la gestió de la pandèmia la propera tardor serà “complexa” i “difícil” i que requerirà mobilitzar “tots els recursos” en la “major mobilització” de diner públic dels darrers anys. Durant la sessió de control al Govern al Parlament, el republicà ha criticat que el govern espanyol no permeti amb la regla de despesa als ajuntaments utilitzar el seu superàvit sinó que es vulgui administrar des de l’Estat. A més a més, ha dit que el Govern necessita disposar d’un major marge d’endeutament amb un dèficit fins a l’1% del PIB per poder afrontar la pandèmia i la posterior reconstrucció.

Prèviament, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha defensat la gestió feta amb els rebrots de coronavirus al capdavant del Departament i ha confessat estar “molt tranquil·la” amb tots els passos que s’han pogut anar fent. La titular de Salut ha dit que les accions que s’estan prenent amb els rebrots de la covid-19 s’han planificat durant setmanes i ha celebrat que es pugui augmentar la capacitat de diagnòstic amb 30.000 PCR diàries.

Vergés ha demanat la col·laboració de totes les institucions per arribar a tota la ciutadania. Ha dit que es treballa conjuntament amb tots els ajuntaments i que sempre que aquests volen es pot sortir a comunicar les noves mesures a la societat. Finalment, ha explicat que s’està prioritzat la detecció dels cassos de covid-19 en persones asimptomàtiques amb gestors específics a l’atenció primària. Ha explicat que la voluntat és “escurçar el temps” en la detecció dels contactes i fer-ne el seguiment “corresponent“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa