Aragonès avala els indults perquè “alleugeririen el patiment”

El president de la Generalitat insistirà a Sánchez que la solució és l'amnistia

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avalat els indults perquè “alleugeririen el patiment” dels presos i preses, i el de les seves famílies. Tot i això, el flamant cap del Govern ha subratllat que insistirà al president espanyol, Pedro Sánchez, que la solució és l’amnistia. Així ho ha explicat durant la breu compareixença de premsa d’aquest dimecres al migdia a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, després de la primera reunió del seu Consell Executiu -un cop les conselleres i consellers han pres possessió del càrrec, al matí. Així mateix, Aragonès ha asseverat que veu l’informe del Suprem en la “línia repressiva de la causa general” contra l’independentisme.

Tenim clar que no ens oposarem a cap mesura que pugui alleujar el dolor dels presos i preses, de les seves famílies i de la societat“, ha remarcat Aragonès. El president de la Generalitat ha afegit que espera que la “solució justa” arribi “el més aviat possible”, i ha insistit que l’amnistia és la proposta que genera un “consens ampli” de la majoria de la ciutadania. El cap de l’executiu també ha remarcat que té “molt present” que cal resoldre el conflicte amb l’Estat de manera “democràtica”. “Així ho traslladaré els propers dies a Sánchez”. Aragonès té previst parlar per telèfon en breus amb el president espanyol.

Comentaris

  Ramon 26/05/2021 6:40 pm
  ERC és 155.
  Gonzalo 26/05/2021 3:46 pm
  Ni olvido ni perdón!!! Cumplimiento íntegro de las penas!!!!!!!
  Vendetta 26/05/2021 3:41 pm
  De 1 de independencia no entregarse al enemic, us imagineu al churchill entreganse al hitler? O encara millors despres de portat 3 any tancat anar correns a saludarlo? Oi ke no? A la preso estan be y tenen ke romandre uns 20 anys com va dir el orioljudes pero per botiflers y processistas
  Català 26/05/2021 3:05 pm
  Molt Honorable Sr. President, que ens preneu per ximples ?. Sabeu perfectament que el govern d'Espanya vol, justament, inflingir el màxim de patiment a tots els independentistes. A què ve, doncs, aquest pretés caramel?. No ens ho creiem.
   Pepet 26/05/2021 6:12 pm
   Si sou ximples és normal que us hi prenguin. No és el mateix el govern espanyol, amb tots els defectes, que els poders fàctics de l'estat amb tota la parafernàlia feixista i barroca.

Nou comentari