Aragonès assegura que “el relat que vincula independència i terrorisme” és “absolutament fals”

El vicepresident del Govern apel·la a la presumpció d'innocència dels CDR empresonats i demana "prudència" fins que s'aixequi el secret de sumari de l''Operació Judes' per valorar-ne el contingut

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat que “el relat” que vincula independència i terrorisme és “absolutament fals”, en referència a l”Operació Judes’, en base a la que es va detenir i empresonar set CDR. En una entrevista al programa ‘Hoy Por Hoy’ de la cadena Ser, Aragonès ha demanat que s’esperi a què s’aixequi el secret de sumari de la investigació per analitzar-la. “Seria molt imprudent per part meva entrar a valorar-ne fragments”, ha explicat, encara que ha insistit que és “una mica estrany” que s’acusi a la germana de Carles Puigdemont de fer d’enllaç entre ell mateix i el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè “és públic i notori” que han fet “sovint” reunions públiques. D’altra banda, i en relació als detinguts, ha recordat que la presumpció d’innocència “és un dret”.

A l’entrevista Aragonès també s’ha referit al tens debat de política general al Parlament de la setmana passada i ho ha atribuït a la “crispació” que considera que Ciutadans “intentava crear”. “Tots hem de fer una reflexió perquè no torni a passar”, ha demanat, mentre ha reconegut que es va sentir “molt incòmode” perquè, segons creu, “Ciutadans es va sortir amb la seva i van aconseguir la imatge de crispació”. Preguntat per la desobediència institucional aprovada pel Parlament, recollida en una proposta de resolució presentada per la CUP-CC, Aragonès ha evitat concretar en què consistiria i ha assegurat que, en cas de sentència condemnatòria, el que cal és “enfortir les institucions” i “negociar”. “Això es resoldrà amb diàleg, i no amb uns apel·lant a actuacions en l’àmbit penal i els altres a ‘no sé quina’ mobilització”, ha conclòs.

Nou comentari