El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès apunta una conversa amb Sánchez aquesta setmana
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, tindrà una “conversa” amb el president espanyol Pedro Sánchez aquesta setmana. Així ho anunciat aquest migdia en la roda de premsa posterior a la primera reunió ordinària de Govern celebrada aquest matí. Aragonès també ha admès que no hi ha data acordada per una trobada presencial entre els dos presidents. Moments abans, la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha deixat clar que la represa de la taula de diàleg tindrà lloc “després” de la reunió entre presidents i hauria de ser un àmbit de diàleg “entre governs”.

La idea d’agenda d’Aragonès és tenir un primer contacte virtual, i posteriorment, una reunió presencial que es podria celebrar la setmana vinent. Un cop s’hagin celebrat sengles reunions, es planificarà la Taula de Diàleg. És a dir, primer hi podria haver una reunió entre els dos presidents i, després, la trobada entre els dos governs.

Aragonès tampoc no ha volgut aprofundir en els detalls d’aquesta primera reunió. Així ha assegurat que “el Govern decidirà els representants quan tinguem la data fixada”. Un detall clau, després que ERC manifestés ahir la seva voluntat perquè hi assistís el president del partit, Oriol Junqueras. Aragonès ha destacat que, a banda de la taula de diàleg per abordar el conflicte polític, el Govern també vol aprofitar els altres organismes de negociació amb l’Estat: com ara la Comissió Bilateral o les interlocucions fixades entre conselleries i ministeris. El president ha apuntat que no s’han de reunir necessàriament “en paral·lel” ni tampoc “alhora”. Segons l’estructura del nou Govern, la Comissió Bilateral depèn ara de Presidència (en mans d’ERC), i no d’Exteriors (ara de Junts), com en l’anterior legislatura

Pressupost efectiu

Sobre l’estratègia del Govern, Aragonès ha expressat la seva voluntat que el pressupost del Govern del 2022 sigui “efectiu” i entri en vigor l’1 de gener. Aragonès pretén aprovar els comptes amb la majoria independentista que el va investir: és a dir, amb els dos grups que donen suport al seu Govern (ERC i Junts) i també amb la CUP-NCG. Un cop enllestit el projecte, l’executiu confia que altres grups hi puguin votar a favor -com ara PSC i comuns.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ERC putetes del Sanchez-155, la VOX DE JUNQUERAS a juny 01, 2021 | 20:00
    ERC putetes del Sanchez-155, la VOX DE JUNQUERAS juny 01, 2021 | 20:00
    Ves a netejar el cul del teu Sanchez, amo i senyor d'ERC.ESPAÑA.UNA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa