Aragonès aposta per la “feminització” dels Mossos d’Esquadra

El total de dones als cossos de seguretat era del 19% el 2019

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit aquest dissabte l’acte de lliurament dels diplomes a la 34ena promoció de l’Escola de Policia de Catalunya. Aragonès ha destacat que “un 30% d’aquests nous policies graduats són dones”, número que ha considetat una “molt bona notícia”, perquè “si volem avançar cap a un país més just i igualitari hem d’aconseguir que la feminització sigui arreu, a tots els àmbits i a tots els nivells”. Aragonès ha lamentat que el percentatge de dones dins dels cossos de seguretat i emergències “sigui avui en dia encara massa baix”, i ha encoratjat a treballar perquè aquest índex “vagi augmentant per tal d’assemblar-se cada vegada més a la societat a la qual ha de servir”.

Aragonès ha subratllat en el seu discurs que fa dos anys, el 2019, el total de dones als cossos de seguretat era del 19%, i ha defensat que el creixement d’aquest percentatge “s’ha de mantenir i s’ha de veure reflectit, també, en els quadres de comandament dels cossos”.  “Amb la feminització dels espais, dels equips i de les polítiques públiques tots i totes hi guanyem”, ha assegurat.

Un total de 675 Mossos d’Esquadra i 572 Policies Locals s’han graduat aquest matí en el decurs d’un acte que s’ha celebrat a la seu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). Per al cap de l’Executiu la nova promoció “és un motiu d’orgull”, perquè “incrementar la plantilla de servidors públics sempre és sinònim de poder oferir una millor atenció a la ciutadania, que és a qui ens devem i per qui hem de vetllar”.

El president de la Generalitat ha assegurat que els mossos d’esquadra i la policia local són “essencials a l’hora de garantir els drets i les llibertats de les persones, especialment les més vulnerables”. I per això, els ha demanat que “la vostra professionalitat ha de ser sinònim de respecte, de lluita contra qualsevol forma de discriminació i de garantia de la seguretat de les persones i del seu entorn material, social i natural”.

A l’acte han assistit també una representació de la 33a promoció als quals s’ha homenatjat ja que l’any passat no van poder celebrar un acte d’aquestes característiques degut a la pandèmia de la Covid-19. El president els ha agraït “la comprensió” i, sobretot, “la feina feta durant els vostres primers mesos al cos de seguretat de Catalunya”. I ha fet extensible aquest agraïment a tots els cossos de seguretat i emergències del país per “la tasca duta a terme en aquest període complex i delicat que ens ha tocat viure”.

Comentaris

  Cansada 02/10/2021 3:11 pm
  Prou de fer el botifler i vendre el fum del feminisme Er. Sóc dona i n'estic tipa que utilitzeu a les donesper guanyar vots. El que heu de fer es netejar els fascistes que hi ha dins dels mossos primer i després buscar els millora professionals siguin homes o dones. Per començar si tant feminista ets haguessis pogut donar el teu lloc a una dona VALIDA del tru partit no a la que tingui les mamelles mes grosses, per cert encara esta en actiu aquest perla.
  ERC la VOX DEL PARRACO. 02/10/2021 5:17 pm
  Feminitzacio o LGTI, faxta d'extrema dreta Aragones de VOX.ERC?
  La trapa de la sequia 02/10/2021 6:15 pm
  Els espanyols fent de cafres feixistes i nosaltres a Catalunya, llençant el temps tot fent de republicanet imbècil.
  Feminista (sic) el què vulguis 02/10/2021 8:12 pm
  Però abans neteja els mossos de psicòpates, empastillats i ratxes (prou sovint reuneixen les tres condicions, aquests criminals)
  Clara 02/10/2021 9:55 pm
  Que li passa a aquest? El "feminisme" com si fos quelcom intrínsecament bo? Per què fa seguidisme de les xorrades feministes de biaix? Perquè s'ha de parlar tant de rols sexuals? Confondre gimnàstica amb magnesia, una vegada, pot passar, però per sistema? ESTEM FARTS DE TANTA OBSESSIÓ PER INCIDIR AUTORITÀRIAMENT ALS TEMES SEXUALS. Què és l'únic que els cap al cap als (ineptes) que tenen càrrec? Perquè ja sembla paranoia malaltissa. A no ser que es vagi "a saco" a desposseir de les llibertats de la gent... Si creuen que amb pallassades es reduiran els delictes d'homofòbia, ho tenen clar. Sense una recuperació dels valors, del respecte i sobretot de la confiança en les institucions i l'autoritat, els bàrbars seguiran fent barbaritats. El feminisme que pretén ocupar el lloc prominent en oposició al masclisme prominent històric està cometent la mateixa injustícia. Abans de donar el carnet d'activista s'hauria de passar un test de salut mental i coherència. Però hi ha politiquets que els hi segueixen la poca-solta.
  Ramon 02/10/2021 11:05 pm
  Quin porcentatge de NAZIS hi ha en aquesta promoció?, 40, 50, 70%, fer se Mosso en aquest escenari, nomes pot se si ets mala persona, un delinquent, o les dues coses.
  Luisnomeacuerdo 02/10/2021 11:08 pm
  Para que si ya teneis al donnadie.
  Francesc Font 03/10/2021 12:58 am
  A veure, senyor president: fins ara, al cossos policials, les "fèmines" eren el 19 per cent, i ara en aquesta promoció han estat el 30%. les aprovades. Molt bonic i progre. Però ¿quin és era el veritable percentatge resultant en el nombre total de policies, per fer tan triomfal, i equívoca, declaració?. Fixis. La dona és una mica més del cinquanta per cent de la població. Anar avançant cap a la igualtat no és aquest equívoc "femenitzar" sinó simplement avançar cap a la normalització. Una normalització que sols existirà de debó quan la diferència entre homes i dones sols sigui que de cap a un cinc per cent. De vegades d'ells, de vegades d'elles. Qualsevol altra cosa és una declaració buida... per no dir demagògica.
  Junqueras un racista contra elsLGTI 03/10/2021 5:15 am
  LGTI O racisme Aragones ? ERC franquisme vivent
  Miren 03/10/2021 8:00 am
  Té raó qui diu que al feminisme si aferra la 'progressia', i és que ja no els hi queda res més. Quan diem masclisme és com dir abús de poder o maltractaments i això és molt difícil d'erradicar, Amb feminisme o quotes de gènere no podem arreglar un problema tan seriós. Cal reconèixer que no només són masclistes els homes, ¿quantes dones eduquen els nois i les noies sota aquest mateix criteri? I referent 'feminitzar' els mossos, no soluciona res, a part de ser un aparador d'esquerra progre. La qüestió de fons no és aquesta. I la deixen latent, perquè no saben, volen o poden arreglar. Això és com arreglar la façana. I... anar fent, amb molles i engrunes.
  Miren 03/10/2021 8:18 am
  Al feminisme si aferra la 'progressia', i és que ja no els hi queda res més. Quan diem masclisme és com dir abús de poder o maltractaments i això és molt difícil d'erradicar, Amb feminisme o quotes de gènere no podem arreglar un problema tan seriós. Cal reconèixer que no només són masclistes els homes, ¿quantes dones eduquen els nois i les noies sota aquest mateix criteri? I referent 'feminitzar' els mossos, no soluciona res, a part de ser un aparador d'esquerra progre. La qüestió de fons no és aquesta. I la deixen latent, perquè no saben, volen o poden arreglar. Això és com arreglar la façana. I... anar fent, amb molles i engrunes.
  Sóc dona 03/10/2021 11:51 am
  Els mossos han de ser eficients en l seva feina; ser conscients de que obeeixen les ordres de les autoritats catalanes; s'han de fer fora alguns psicòpates de la Brimo, perquè a un psicòpata no se'l pot deixar portar armes; han de tenir clar que pertanyem a la UE i que si Espanya emprèn accions contraris a acords signats amb la resta de socis , Espanya actua fora de la legalitat. Els mossos tenen molts deures a fer per no acabar sent una versió catalana de la funesta GC. Aragonès sap de la seva ineptitud i la tapa dient...que hi posarà més dones. Seran els/les mossos/mosses la policia democràtica, emprenent els canvis que he esmentat, simplement posant-hi més dones? O ens estan enredant com sempre per no fer el que cal fer? N'estic farta de que s'utilitzi el feminisme o els drets de la comunitat LGTB per tapar les vergonyes i dissimular que no es fa la feina.

Nou comentari